Pečen piščanec z medeno gorčico vas bo očarala z bogatimi in uravnoteženimi okusi. Naravna sladkoba medu, pikantnost gorčice in aroma svežega timijana so popolna kombinacija za hitro, a elegantno kosilo/večerjo.

Sestavine

  • 4 piščančja stegna brez kože
  • 2 žlici gorčice
  • 1 ½ žlice medu
  • 1 žlica jabolčnega ali belega vinskega kisa
  • 3-4 vejice svežega timijana (ali 1 žlička posušenega)
  • ¾ skodelice suhega belega vina (ali piščančje juhe)
  • 3 stroki česna, strti
  • 1 lovorjev list
  • Sol in poper, po okusu
  • 2 žlici masla

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180°C.
  2. V majhni skledi ali neposredno v pekaču zmešajte gorčico, med, kis, vino (ali jušno osnovo), česen, timijan, lovorov list in ščepec poper. Dobro premešajte in odložite.
  3. Piščančja stegna rahlo posolite na obeh straneh. Med in gorčica bosta dodala dodatno intenzivnost, zato ne pretiravajte s soljo.
  4. Piščančja stegna položite v pekač in jih prelijte z omako, pri čemer naj bo gladka stran obrnjena navzgor. Dodajte koščke masla za bogatejši okus.
  5. Postavite pekač v pečico in pecite 50–55 minut. Na polovici pečenja piščanca prelijte s sokom iz ponve, da ostane vlažen in da se ustvari slastna glazura.
  6. Piščanca pustite počivati nekaj minut. Nato ga prelijte s preostalim sokom iz ponve.

Video recept

PRIPRAVITE TUDI: Piščanec z kremasto gobovo omako, zmagovalna ideja za kosilo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUgani jed: Ali lahko uganete, katero jed smo skrili tokrat?
Naslednji članekTo so razlogi, zakaj ostankov hrane ne smemo shranjevati v ALU-foliji