Pečen piščanec z medeno gorčico vas bo očarala z bogatimi in uravnoteženimi okusi. Naravna sladkoba medu, pikantnost gorčice in aroma svežega timijana so popolna kombinacija za hitro, a elegantno kosilo/večerjo.
Sestavine
- 4 piščančja stegna brez kože
- 2 žlici gorčice
- 1 ½ žlice medu
- 1 žlica jabolčnega ali belega vinskega kisa
- 3-4 vejice svežega timijana (ali 1 žlička posušenega)
- ¾ skodelice suhega belega vina (ali piščančje juhe)
- 3 stroki česna, strti
- 1 lovorjev list
- Sol in poper, po okusu
- 2 žlici masla
Postopek
- Pečico segrejte na 180°C.
- V majhni skledi ali neposredno v pekaču zmešajte gorčico, med, kis, vino (ali jušno osnovo), česen, timijan, lovorov list in ščepec poper. Dobro premešajte in odložite.
- Piščančja stegna rahlo posolite na obeh straneh. Med in gorčica bosta dodala dodatno intenzivnost, zato ne pretiravajte s soljo.
- Piščančja stegna položite v pekač in jih prelijte z omako, pri čemer naj bo gladka stran obrnjena navzgor. Dodajte koščke masla za bogatejši okus.
- Postavite pekač v pečico in pecite 50–55 minut. Na polovici pečenja piščanca prelijte s sokom iz ponve, da ostane vlažen in da se ustvari slastna glazura.
- Piščanca pustite počivati nekaj minut. Nato ga prelijte s preostalim sokom iz ponve.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Piščanec z kremasto gobovo omako, zmagovalna ideja za kosilo
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju