Lignji so odlična morski sadež. Najpogosteje jih jemo ocvrte, ali v rižoti, ampak tudi polnjeni so zelo okusni – sploh če jih polnite s polento. Ja, prav ste prebrali.

Sestavine

  • 5 – 10 srednje velikih lignjev
  • 150 g polente
  • olivno olje
  • zelišča po izbiri
  • sol in poper
  • 1 pest svežega peteršilja
  • 5 strokov česna
  • olivno olje

Postopek

  1. Na oljčnem olju najprej na kratko prepražimo česen.
  2. Polento skuhamo v slani vodi z zelišči. Na koncu vmešamo še dve žlici olivnega olja.
  3. Takoj zmešamo s česnom in pustimo, da se malo ohladi.
  4. Z dobljeno mešanico nadevamo lignje, premažemo z olivnim oljem, nato pa jih položimo v pekač, ki smo ga prav tako premazali z olivnim oljem.
  5. Pečemo pri 180 stopinjah od 20 minut do pol ure.
  6. Postrežemo s prilogo po želji ali le s skledo solate, vedno pa pride prav zraven paradižnikova omaka s parmezanom.

Recept za polnjene lignje s polento – nenavadna kombinacija, ki navduši


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSkrivnost, kako preprečiti, da bi se vaša svinjina, pečena v pečici, izsušila
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi vidijo psa, ampak ali opazite tudi drugo žival na sliki?