Odlični čolnički z mletim mesom in jajcem nikogar ne pustijo ravnodušnega. So izjemno okusni in prava osvežitev za kosilo ali večerjo. Zakaj bi vedno pripravljali je mesno štruco ali mesne kroglice, ko pa lahko poskusite še kaj drugega.

Sestavine

  • 800 g mletega mesa
  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 10 g česna, mletega
  • 1 jajce
  • 10 g soli
  • 7 g črnega popra
  • 100 g sira, naribanega
  • 4 jajca
  • 4 g soli

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  2. Mleto meso zmešajte s čebulo, česnom, jajcem, soljo in črnim poprom.
  3. Zmes dobro premešajte in, ko so sestavine dobro med seboj povezane, pustite, da malo počiva.
  4. Pekač obložite s peki papirjem in iz mesa oblikujte čolničke z jamico na sredi.
  5. Vsako jamico napolnite z malo sira in vanjo dajte jajce. Posolite po vrhu.
  6. Pecite v predogreti pečici toliko časa, da se meso speče – približno 30 – 40 minut. Odvisno od velikosti čolničkov.
  7. Postrezite z dobro solato. Zraven se prileže tudi francoska.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je sadje, ki zmanjšuje tveganje za osteoporozo in izboljšuje kakovost spanja
Naslednji članekOptična iluzija: Vam uspe v nekaj sekundah najti obraza dveh bogov in človeka?