Sladica, ki je zelo priljubljena na Balkanu in ji ponekod rečejo tudi ledeni veter, je čudovita kombinacija sadja in smetane. Pripravite jo za druženja ali kar tako, po nedeljskem kosilu.

Sestavine

  • 10 jajc
  • banane
  • kivi
  • jagode
  • jabolčni kis
  • 4 žlice sladkorja
  • 4 žlice moke
  • 600 ml mleka
  • 3 vanilijev sladkor
  • 250 g margarine
  • 500 ml smetane za stepanje

Postopek

    • Najprej naredimo oblate. Potrebujemo 10 jajc, kjer bomo ločili beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg. Postopoma dodajte 400 g sladkorja in 1 žlico jabolčnega kisa.
    • Pečico segrejemo na 150°C. Sneg iz beljakov razporedimo po pekaču
    • Postavite v pečico za 15 minut na 150°C, nato temperaturo zmanjšajte na 100°C in pustite, da se v pečici suši 60 minut.
    • Segrejte mleko.
    • 10 rumenjakom dodamo 4 žlice sladkorja in stepemo. Nato dodamo 3 vrečke vanilijevega sladkorja in postopoma dodajamo 4 žlice moke.
    • V segreto mleko dodamo rumenjakovo zmes in skuhamo kot puding. Ves čas mešamo, da se ne zažge.
    • Kremo ohladite.
    • Ko se krema ohladi, dodamo 250 g margarine in vse skupaj zmešamo z mešalnikom.
    • 500 ml smetane za stepanje stepemo v čvrst sneg
    • Kore narežemo na 3 enake dele. Pripravite sadje in začnite zlagati torto: skorja – krema – sadje – stepena smetana. Na koncu z vseh strani premažemo stepeno smetano in okrasimo po želji
    • Dobro ohladite in postrezite hladno.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za hitro pripravljeno ragu omako
Naslednji članek4 presenetljive uporabe majhnih belih vrečk, na katere ste naleteli v novih čevljih