Sladica, ki je zelo priljubljena na Balkanu in ji ponekod rečejo tudi ledeni veter, je čudovita kombinacija sadja in smetane. Pripravite jo za druženja ali kar tako, po nedeljskem kosilu.
Sestavine
- 10 jajc
- banane
- kivi
- jagode
- jabolčni kis
- 4 žlice sladkorja
- 4 žlice moke
- 600 ml mleka
- 3 vanilijev sladkor
- 250 g margarine
- 500 ml smetane za stepanje
Postopek
-
- Najprej naredimo oblate. Potrebujemo 10 jajc, kjer bomo ločili beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg. Postopoma dodajte 400 g sladkorja in 1 žlico jabolčnega kisa.
- Pečico segrejemo na 150°C. Sneg iz beljakov razporedimo po pekaču
- Postavite v pečico za 15 minut na 150°C, nato temperaturo zmanjšajte na 100°C in pustite, da se v pečici suši 60 minut.
- Segrejte mleko.
- 10 rumenjakom dodamo 4 žlice sladkorja in stepemo. Nato dodamo 3 vrečke vanilijevega sladkorja in postopoma dodajamo 4 žlice moke.
- V segreto mleko dodamo rumenjakovo zmes in skuhamo kot puding. Ves čas mešamo, da se ne zažge.
- Kremo ohladite.
- Ko se krema ohladi, dodamo 250 g margarine in vse skupaj zmešamo z mešalnikom.
- 500 ml smetane za stepanje stepemo v čvrst sneg
- Kore narežemo na 3 enake dele. Pripravite sadje in začnite zlagati torto: skorja – krema – sadje – stepena smetana. Na koncu z vseh strani premažemo stepeno smetano in okrasimo po želji
- Dobro ohladite in postrezite hladno.