Že veste, katero sladico boste pripravili za božično večerjo? Predlagamo spodnje kolačke, ki so privlačnega videza in izjemno okusni.

Sestavine

Za testo

  • 4 jajca
  • 1 ščep soli
  • 120 gramov (1/2 skodelice + 1 žlica) sladkorja
  • 65 gramov (0,4 skodelice) moke
  • 35 gramov (3 žlice) kakava v prahu
  • 25 gramov (2,5 žlice) koruznega škroba
  • 20 gramov (1,5 žlice) rastlinskega olja

Za marmelado

  • 400 gramov (2,5 skodelice) češenj
  • 50 gramov (1/4 skodelice) sladkorja
  • 30 gramov (3 žlice) koruznega škroba
  • 80 gramov (1/3 skodelice) vode

Za kremo

  • 400 gramov (1,8 skodelice) kremnega sira
  • 200 gramov (1 skodelica) sladke smetane
  • 60 gramov (4 žlice) sladkorja

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 ℃.
  2. V skledi za mešanje stepite jajca in sol, dokler se dobro ne združi.
  3. Dodajte sladkor in nadaljujte s stepanjem, dokler zmes ni puhasta in bleda.
  4. V ločeni skledi skupaj presejte moko, kakav v prahu in koruzni škrob.
  5. Jajčni mešanici postopoma dodajajte suhe sestavine, po vsakem dodajanju nežno premešajte.
  6. Nalijte rastlinsko olje in dobro premešajte.
  7. Pekač velikosti 32 x 37 cm obložite s peki papirjem.
  8. Testo vlijte v pripravljen pekač in ga enakomerno razporedite.
  9. Pecite v predhodno ogreti pečici približno 15 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino, ne izstopi čist.
  10. Ko je kolač pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi.
  11. V ponvi zmešajte češnje, sladkor, koruzni škrob in vodo.
  12. Na zmernem ognju ob stalnem mešanju kuhajte približno 5 minut oziroma dokler se zmes ne zgosti.
  13. Odstavite z ognja in pustite, da se češnjev nadev ohladi.
  14. Zdaj je čas, da sestavite kolačke. Iz testa izdolbite kroge.
  15. Ko se biskvit ohladi, ga po vrhu enakomerno premažite s kremo.
  16. V ločeni skledi stepite smetano in sladkor skupaj, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi.
  17. Stepeno smetano nežno vmešajte v kremni sir.
  18. Na plast kremnega sira razporedite češnjevo marmelado, pokrijte z drugo plastjo biskvita. In znova nabrizgate kremo in prelijte z marmelado. Po vrhu dodajte sadje in potresite s sladkorjem v prahu.
  19. Ohladite in postrezite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so zelo pogosti razlogi, zakaj vam kruh ne vzhaja pravilno
Naslednji članekPraznična uganka: Najdite 5 razlik v 15 sekundah. Vam bo uspelo?