Kroketi so okusna ocvrta priloga, ki se poda k različnim omakam. Ponavadi so narejeni s krompirjem, tokrat pa vam razkrivamo recept za takšne z brokolijem. Presenečeni? Poskusite jih, pravo presenečenje je šele njihov nadvse odličen okus.
Sestavine
- 150 g brokolija
- 1 skodelica ali 250 ml mleka
- 2 žlici ali 35 g pšeničnega zdroba
- 2 žlici ali 35 g masla
- 2 žlici naribanega sira
- 1/2 čajne žličke soli
- malo popra
- 1/4 čajne žličke česna v prahu
Postopek
- Brokoli skuhajte v loncu z vrelo vodo in ga pokrijte, dokler se ne zmehča (približno 4 minute).
- Odstranite brokoli in ga pretlačite z vilicami.
- V ponvi na zmernem ognju stopimo maslo in dodamo moko.
- Mešajte, dokler ne postane zlate barve.
- Dodamo toplo mleko in neprestano mešamo z metlico.
- Dodamo sol, poper, česen v prahu in sir. Dobro premešajte.
- Mešanici dodajte brokoli in prilagodite okus.
- Bešamel damo v posodo, prekrito s folijo, in pustimo, da se popolnoma ohladi.
- Z naoljenimi rokami iz testa oblikujemo majhne krokete.
- Vsak kroket pomočimo v drobtine, nato v stepeno jajce in spet v drobtine.
- Krokete za 1 uro ohladimo, da dobijo konsistenco.
- V ponvi na srednje močnem ognju segrejte veliko olja.
- Krokete zlato rjavo ocvremo z vseh strani.
- Krokete položite na krožnik z vpojnim papirjem, da odstranite odvečno olje.