Kroketi so okusna ocvrta priloga, ki se poda k različnim omakam. Ponavadi so narejeni s krompirjem, tokrat pa vam razkrivamo recept za takšne z brokolijem. Presenečeni? Poskusite jih, pravo presenečenje je šele njihov nadvse odličen okus.

Sestavine

  • 150 g brokolija
  • 1 skodelica ali 250 ml mleka
  • 2 žlici ali 35 g pšeničnega zdroba
  • 2 žlici ali 35 g masla
  • 2 žlici naribanega sira
  • 1/2 čajne žličke soli
  • malo popra
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu

Postopek

  1. Brokoli skuhajte v loncu z vrelo vodo in ga pokrijte, dokler se ne zmehča (približno 4 minute).
  2. Odstranite brokoli in ga pretlačite z vilicami.
  3. V ponvi na zmernem ognju stopimo maslo in dodamo moko.
  4. Mešajte, dokler ne postane zlate barve.
  5. Dodamo toplo mleko in neprestano mešamo z metlico.
  6. Dodamo sol, poper, česen v prahu in sir. Dobro premešajte.
  7. Mešanici dodajte brokoli in prilagodite okus.
  8. Bešamel damo v posodo, prekrito s folijo, in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  9. Z naoljenimi rokami iz testa oblikujemo majhne krokete.
  10. Vsak kroket pomočimo v drobtine, nato v stepeno jajce in spet v drobtine.
  11. Krokete za 1 uro ohladimo, da dobijo konsistenco.
  12. V ponvi na srednje močnem ognju segrejte veliko olja.
  13. Krokete zlato rjavo ocvremo z vseh strani.
  14. Krokete položite na krožnik z vpojnim papirjem, da odstranite odvečno olje.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #33
Naslednji članekDemenco je mogoče preprečiti in odložiti na več preprostih načinov