Ta recept za piščančje mesne kroglice s špinačo in kremasto omako združuje sveže in aromatične sestavine za okusno in zadovoljivo jed. Priprava je enostavna in vključuje peko mesnih kroglic in pripravo bogate omake, ki očara brbončice. Idealno za družinsko večerjo ali posebno priložnost.

Sestavine

Za mesne kroglice:

  • 500 g mletega piščančjega mesa
  • 300 g zamrznjene sesekljane špinače, odmrznjene in iz nje iztisnjene tekočine
  • 1/2 skodelice krušnih drobtin
  • 1 jajce
  • 1/4 skodelice naribanega parmezana
  • 2 stroka česna, mleta ali naribana
  • Ščepec italijanskih začimb
  • Sol in poper po okusu
  • 1 žlica olivnega olja

Za omako:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 šalotki, narezani na tanke rezine
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 1 skodelica razpolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 1/3 skodelice suhega belega vina
  • 1/2 skodelice smetane
  • 1/2 skodelice piščančje juhe
  • Sol in poper po okusu
  • Sveža bazilika
  • Sveže nariban parmezan

Postopek

  1. Pečico segrejte na 200 stopinj, pekač obložite s pergamentnim papirjem, pokapljajte z nekaj olivnega olja in dajte na stran.
  2. V veliki skledi zmešajte vse sestavine za mesne kroglice, premešajte in oblikujte kroglice v velikosti majhnih žogic, jih položite na pripravljen pekač, po vrhu pokapajte z kančkom olja, potresite nekaj parmezana in pecite približno 15 minut.
  3. V veliko ponev z visokimi stranicami dodajte nekaj oljčnega olja in šalotko, pražite na zmernem ognju nekaj minut, nato dodajte česen in češnjev paradižnik, kuhajte še minuto ali dve, nato dodajte vino, zreducirajte za polovico, dodajte osnovo in smetano, po okusu začinite s soljo in poprom ter počasi dušite.
  4. Dodajte mesne kroglice v omako, povečajte ogenj na srednjo moč, dodajte nekaj sveže bazilike in parmezana, kuhajte, dokler se omaka nekoliko ne zgosti, nato postrezite!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek10 idej za družinske pustne kostume
Naslednji članekTo je čudežno doma narejeno sredstvo, s katerim se boste znebili vodnega kamna