Če ste dali nekaj piščanca na odmrzovanje in se vam mudi s kuho, je tukaj način, kako pospešiti postopek odmrzovanja brez uporabe mikrovalovne pečice, tako da lahko medtem pripravite druge sestavine.

Zamrznjenega piščanca hitro odtajajte v skledi z vodo

Ta metoda hitrega odmrzovanja, ki se uporablja v večini profesionalnih kuhinj, je najnežnejša tehnika in traja 20-30 minut za 600 g zamrznjenega piščanca.

Veliko skledo ali posodo (lahko lonec ali skledo za solato) napolnite s hladno vodo in piščanca popolnoma potopite. Pustite sedeti, vodo redno menjajte s svežo hladno vodo.

Kako hitro odtajati zamrznjenega piščanca

Ne uporabljajte vroče vode, ker bo podaljšala čas v “nevarnem območju” in bo zunanjost prehitro odmrznila, medtem ko bo notranjost še zmrznjena. “”Nevarno območje” je območje med 5 do 60 stopinjami Celzija, kjer se bakterije razvijejo in tvegajo zastrupitev hrane.

Ko so kosi piščanca dovolj odmrznjeni, da jih je mogoče ločiti, jih razstavite. Ostalo odmrzovanje bo potekalo hitreje. Postopek nadaljujte, dokler meso ni popolnoma odmrznjeno. Če odmrznete celega piščanca, poskrbite, da bo v notranjost stekla hladna voda, da se bo odtajal od znotraj.

Dokler torej uporabljate hladno, pitno vodo v ustreznem umivalniku in posodi, je hitro odmrzovanje piščanca (in katerega koli drugega mesa na splošno) s tekočo vodo popolnoma v redu. Da preprečite rast bakterij, piščanca pripravite takoj po odmrzovanju in nikoli ponovno ne zamrzujte odmrznjene hrane.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #41
Naslednji članekRecept za slastno tunino pašteto, ne boste je več kupovali