Česen je nepogrešljiv v kuhinji in tudi zelo zdrav, preverite vse zdravstvene koristi česna. Za ohranjanje svežine in okusa strokov česna upoštevajte naslednjih obstaja nekaj trikov, ki jih je dobro upoštevati.

  1. Shranjevanje na hladnem in suhem mestu: Najboljše je, da glavice česna postavite na hladno in suho mesto.
  2. Izogibanje sončni svetlobi: Neposredna sončna svetloba pospešuje propadanje česna, poleg tega pa toplota spodbuja nastajanje nezaželenih vonjav. Sveže, neolupljene glave česna lahko shranite v mrežasti košari, ki jo obesite v kot kuhinje ali shrambe, stran od sončnih žarkov. Tako so česen hranili že naši predniki. Včasih na tržnicah najdete pletenice svežega česna, ki jih lahko enostavno obesite.
  3. Dobro prezračevanje: Zagotovite, da je okoli česna dovolj zračnega prostora, kar pomaga preprečevati plesen in gnilobo. To dosežete tako, da česen shranjujete v košarah ali vrečah, ki omogočajo kroženje zraka.
  4. Zamrznite: Kupite cel šop česna, olupite stroke, jih dajte v vrečko z zadrgo in vrečko vrzite v zamrzovalnik. Ko potrebujete strok ali dva, ju preprosto vzemite ven in uporabite. Odmrznjen česen je bolj kašast od svežega, vendar je še vedno dobrega okusa in enostaven za uporabo v številnih juhah, enolončnicah, namazih, pomakah …

Triki, da bo česen svež in okusen dlje časa


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za užitno piškotno testo
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #41