Rolada je okusna sladica, a če dobro izgleda je še toliko bolj mamljiva. Predstavljamo recept za žirafa rolado z vzorcem in okusno sredico.

Sestavine

  • 6 beljakov
  • 1 vanilijev sladkor
  • 6 rumenjakov
  • 6 žlic sladkorja
  • 100 ml olja
  • 6 žlic moke tip 400
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlici kakava
  • 3 žlice čokolade v prahu
  • Sestavine za nadev:
  • 5 žlic gustina
  • 2 rumenjaka
  • 5 dl mleka
  • 250 g sladkorja
  • 125 g margarine
  • 2 banani

Postopek

  • Iz beljakov z vanilijevim sladkorjem stepemo čvrst sneg.
  • Rumenjake v posebni posodi stepemo s sladkorjem, nato dodamo olje, moko in pecilni prašek.
  • Vzamemo jajčno mešanico in ji postopoma dodajamo stepen sneg in vse nežno povežemo.
  • V pekač položimo peki papir in ga rahlo premažemo z oljem.
  • S to mešanico napolnite vrečko manj kot do polovice. Izrežite vrh vrečke in na pergamentnem papirju naredite vzorec.
  • Pečemo le 3 minute na 180 C.
  • Preostali zmesi dodamo kakav in čokolado v prahu, premešamo.
  • Pekač vzamemo iz pečice in temen del zmesi enakomerno razporedimo po testu.
  • Vrnite v pečico za nadaljnjih 20 minut.
  • Iz rumenjakov, gustina in mleka pripravimo nadev.
  • Mleko naj zavre in vanj vlijemo stepeno zmes. Na srednji temperaturi štedilnika kuhamo dokler se ne zgosti.
  • Pustite, da se nadev ohladi.
  • Ohlajenemu nadevu dodamo na sobni temperaturi zmehčano margarino in vse skupaj dobro zmešamo z mešalnikom.
  • Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga še vročega poskusimo zviti. Po 5 minutah poskusimo odviti in počasi odstraniti papir. Namažemo z nadevom in zvijemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek6 razlogov, zakaj bi vsak dan morali pojesti eno hruško
Naslednji članekRecept za domači ajvar, nikoli več ga ne boste kupili