Rolada je okusna sladica, a če dobro izgleda je še toliko bolj mamljiva. Predstavljamo recept za žirafa rolado z vzorcem in okusno sredico.
Sestavine
- 6 beljakov
- 1 vanilijev sladkor
- 6 rumenjakov
- 6 žlic sladkorja
- 100 ml olja
- 6 žlic moke tip 400
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 žlici kakava
- 3 žlice čokolade v prahu
- Sestavine za nadev:
- 5 žlic gustina
- 2 rumenjaka
- 5 dl mleka
- 250 g sladkorja
- 125 g margarine
- 2 banani
Postopek
- Iz beljakov z vanilijevim sladkorjem stepemo čvrst sneg.
- Rumenjake v posebni posodi stepemo s sladkorjem, nato dodamo olje, moko in pecilni prašek.
- Vzamemo jajčno mešanico in ji postopoma dodajamo stepen sneg in vse nežno povežemo.
- V pekač položimo peki papir in ga rahlo premažemo z oljem.
- S to mešanico napolnite vrečko manj kot do polovice. Izrežite vrh vrečke in na pergamentnem papirju naredite vzorec.
- Pečemo le 3 minute na 180 C.
- Preostali zmesi dodamo kakav in čokolado v prahu, premešamo.
- Pekač vzamemo iz pečice in temen del zmesi enakomerno razporedimo po testu.
- Vrnite v pečico za nadaljnjih 20 minut.
- Iz rumenjakov, gustina in mleka pripravimo nadev.
- Mleko naj zavre in vanj vlijemo stepeno zmes. Na srednji temperaturi štedilnika kuhamo dokler se ne zgosti.
- Pustite, da se nadev ohladi.
- Ohlajenemu nadevu dodamo na sobni temperaturi zmehčano margarino in vse skupaj dobro zmešamo z mešalnikom.
- Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga še vročega poskusimo zviti. Po 5 minutah poskusimo odviti in počasi odstraniti papir. Namažemo z nadevom in zvijemo.