Piščančji paprikaš je okusna in aromatična jed, ki se odlično poda k širokim rezancem, lahko pa ga postrežete tudi s pire krompirjem ali katero drugo prilogo po želji. Ta recept vam bo pomagal pripraviti popoln paprikaš, ki bo navdušil vaše goste in družino.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 majhen korenček
  • 1 majhen kos zelene
  • 1 kg piščanca brez kosti
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • 2 stroka česna
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 čajna žlička timijana
  • Voda (po potrebi)
  • 4 žlice kisle smetane
  • Sol in poper (po okusu)
  • Maščobo ali olje (za peko)

Postopek

  1. Peka mesa:
    • Kose piščanca najprej z vseh strani dobro popečemo na maščobi ali olju, da dobijo zlato rjavo barvo. Nato jih poberemo iz ponve in postavimo na stran.
  2. Priprava zelenjave:
    • Na isti maščobi, kjer smo pekli piščanca, podušimo drobno sesekljano čebulo. Dodamo sesekljan česen, nariban korenček in zeleno. Dušimo približno 10 minut, da zelenjava zmehča.
  3. Dodajanje začimb in mesa:
    • Zelenjavi dodamo mleto rdečo papriko, timijan in lovorov list. Vrnemo piščanca v ponev in vse skupaj zalijemo z osnovo ali vodo, da pokrijemo sestavine. Kuhamo približno 20 minut, da se okusi prepojijo.
  4. Priprava omake:
    • Po 20 minutah meso vzamemo iz ponve. Iz omake ločimo nekaj tekočine in jo zmešamo s kislo smetano, da dobimo gladko zmes. To nato vrnemo v ponev in vse skupaj dobro premešamo. Po želji lahko omako zmiksamo ali sesekljamo s paličnim mešalnikom za bolj gladko teksturo.
  5. Končni koraki:
    • Vrnemo piščanca v ponev in dušimo še dodatnih 5 minut, da se meso prepoji z omako. Po okusu solimo in popramo.
Tako na najbolj enostaven način naredimo piščančji paprikaš
Andrey Zhuravlev. Vir: Istockphoto

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSe želite ohladiti? Tukaj je nekaj idej za enodnevni izlet, ki vas bo ohladil
Naslednji članekUganka: Le pravi oboževalci olimpijskih iger bodo vedeli, kateri znak je pravi