Ta LCHF čokoladna sirna torta brez peke je bogata, kremasta in zelo enostavna za pripravo. Traja manj kot 15 minut, da jo pripravite iz nič.

Sestavine

Dno:

  • 1 in tri četrtine skodelice vrhunske mandljeve moke
  • tretjina skodelice stopljenega kokosovega olja
  • tretjina skodelice sladila v prahu
  • 4 žlice kakava v prahu
  • Čokoladni nadev:
  • 500 g kremnega sira
  • 1 skodelica sladila v prahu
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 340 g temne čokolade, stopljene in ohlajene
  • 1 skodelica smetane za stepanje

Postopek

  1. Pripravite pekač (23 cm) tako, da dno obložite s pergamentnim papirjem in rahlo namastite robove.
  2. V veliki skledi zmešajte vse sestavine za dno, dokler niso dobro premešane in je testo videti drobljivo. Če je testo videti premokro (ali mastno), dodajte še eno žlico kakava v prahu.
  3. Trdno pritisnite testo na dno in navzgor ob straneh pripravljenega pekača. Uporabite dno merilne skodelice ali kozarca. Postavite v hladilnik za 10 minut.
  4. Nadev. V veliko skledo za mešanje dodajte zmehčan kremni sir in sladilo v prahu. Z električnim mešalnikom stepajte 1-2 minuti, dokler ne postane puhasto.
  5. Dodajte ekstrakt vanilje, stopljeno čokolado, smetano za stepanje in nadaljujte z mešanjem 1-2 minuti ali dokler nadev ni gladek in kremast.
  6. Čokoladni nadev vlijete na dno in z lopatko enakomerno razporedite.
  7. Hladite vsaj 4 ure ali dokler se ne strdi.
  8. Okrasite s sesekljano čokolado ali svežimi jagodami.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Stavimo, da ne najdete tretjega obraza na sliki v 15 sekundah
Naslednji članekNapake, ki jih delamo pri shranjevanju sadja in so zelo pogoste