Ta LCHF čokoladna sirna torta brez peke je bogata, kremasta in zelo enostavna za pripravo. Traja manj kot 15 minut, da jo pripravite iz nič.
Sestavine
Dno:
- 1 in tri četrtine skodelice vrhunske mandljeve moke
- tretjina skodelice stopljenega kokosovega olja
- tretjina skodelice sladila v prahu
- 4 žlice kakava v prahu
- Čokoladni nadev:
- 500 g kremnega sira
- 1 skodelica sladila v prahu
- 2 žlički vanilijevega ekstrakta
- 340 g temne čokolade, stopljene in ohlajene
- 1 skodelica smetane za stepanje
Postopek
- Pripravite pekač (23 cm) tako, da dno obložite s pergamentnim papirjem in rahlo namastite robove.
- V veliki skledi zmešajte vse sestavine za dno, dokler niso dobro premešane in je testo videti drobljivo. Če je testo videti premokro (ali mastno), dodajte še eno žlico kakava v prahu.
- Trdno pritisnite testo na dno in navzgor ob straneh pripravljenega pekača. Uporabite dno merilne skodelice ali kozarca. Postavite v hladilnik za 10 minut.
- Nadev. V veliko skledo za mešanje dodajte zmehčan kremni sir in sladilo v prahu. Z električnim mešalnikom stepajte 1-2 minuti, dokler ne postane puhasto.
- Dodajte ekstrakt vanilje, stopljeno čokolado, smetano za stepanje in nadaljujte z mešanjem 1-2 minuti ali dokler nadev ni gladek in kremast.
- Čokoladni nadev vlijete na dno in z lopatko enakomerno razporedite.
- Hladite vsaj 4 ure ali dokler se ne strdi.
- Okrasite s sesekljano čokolado ali svežimi jagodami.