S prihodom toplega vremena se odpira žar sezona. Poleg odličnega pečenega mesa ne sme manjkati niti dobra priloga, veliko idej najdete tukaj, pripravite pa lahko tudi slastno pečeno rdečo papriko.

Sestavine

  • Rdeča paprika
  • Peteršilj
  • Česen
  • Med
  • Limetin sok
  • Sol, poper
  • Olivno olje

Postopek

  • Papriko damo na pekač in jo pečemo 10 minut na 180 stopinjah.
  • V skledici zmešamo limetin sok, olivno olje, med, poper in sol.
  • Papriko vzamemo iz pečice in ohladimo.
  • Ko se ohladi, jo olupimo in očistimo notranjost.
  • Prestavimo jo na krožnik, posujemo z nastrganim česnom in sesekljanim peteršiljem in prelijemo z polivko.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 živil, s katerimi boste spodbudili vašo prebavo
Naslednji članekUganka: Samo tisti z najbolj ostrim vidom, boste našli skrito pikapolonico