Gre za preproste čokoladne piškote, ki so zunaj hrustljavi, znotraj pa čokoladni. Dopolnite svojo praznično mizo s temi popolnimi piškoti, ob katerih nihče ne bo ostal ravnodušen.

Sestavine

  • 60 g kakava
  • 200 g sladkorja
  • 60 g masla (lahko tudi olje)
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • ¼ čajne žličke soli
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 120 g navadne moke
  • 50 g sladkorja v prahu

Postopek

  1. V posodo za mešanje dodajte kakav, sladkor in maslo. Sestavine mešajte na srednji hitrosti. Zmanjšajte hitrost na nizko in dodajajte jajca, enega za drugim, dokler se ne združijo.
  2. Zmešajte preostale sestavine, razen sladkorja v prahu.
  3. Skledo pokrijte s plastično folijo in za 4 ure postavite v hladilnik.
  4. Pečico segrejte na 180°C. Pekač obložite s papirjem.
  5. Iz testa oblikujte kroglice premera približno 2,5 cm, jih povaljajte v sladkorju v prahu in položite na pekač. Pazite, da je med piškoti približno 4 cm prostora.
  6. Piškote pecite 10 minut.
  7. Pustite jih v vročem pekaču minuto, preden jih prestavite na rešetko, da se popolnoma ohladijo. Postopek ponovite s preostalo mešanico.

Slastni čokoladni razpokančki. Piškoti, ki ne smejo manjkati za praznike


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 zakonskih napak, ki jih naredi večina žensk
Naslednji članekNaredi sam: Praznična hiška iz medenega testa (peka + nasveti za sestavljanje in dekoracijo)