Imate radi arašide? Kaj pa čokolado? Verjetno poznate snickers čokoladice, ki so tako neverjetno okusne in ravno recept za torto, ki je podobna njim, smo izbrskali za vas. Je čisto preprosta za pripravo in res vam ne bo žal.
Sestavine (premer 20 cm)
Biskvit:
- 3 jajca
- 80 g sladkorja
- 80 g moke
- 20 g kakava v prahu
- 50 ml mleka
- 30 ml olja
- ščep soli
- 1 žlička pecilnega praška
Karamela:
- 150 ml sladke smetane
- 150 g sladkorja
- 50 g masla
- ščep soli
- 100 g arašidov
Krema:
- 400 g kremnega sira
- 150 ml sladke smetane
- 1 žlica vanilijevega sladkorja
- 25 g sladkorja v prahu
Glazura
- 130 g čokolade za preliv
- 50 ml sladke smetane
- 40 g arašidov
Postopek
Biskvit:
V skledo damo jajca, sol in sladkor – premešamo z električnim mešalnikom, da dobimo puhasto zmes. Prilijemo olje in mleko. V drugi skledi zmešamo moko, kakav v prahu in pecilni prašek, premešamo in počasi vmešamo v jajčno zmes z lopatko. Pečemo v okroglem pekaču za torte približno 30 minut na 180 stopinjah.
Karamela:
V kozico dodamo sladkor in ga segrejemo na nizkem ognju, ko se stopi dodamo toplo sladko smetano in kuhamo dokler ne dobimo homogene zmesi. Odstavimo iz ognja in vmešamo maslo in sol. Sesekljamo arašide.
Krema:
V skledo dodamo kremni sir, sladko smetano, sladkor v prahu in vanilijev sladkor. Mešamo z električnim mešalnikom, dokler ne dobimo čvrste kreme.
Sestavljanje:
Ko je biskvit pečen in se popolnoma ohladi, ga razrežemo na tri enake oblate. Na prvi oblat namažemo polovico kreme, z žlico razporedimo polovico karamele in potrosimo z arašidi. Dodamo naslednji oblat in ponovimo isto kot prej in po vrhu namažemo še z malo kreme, da se arašidi ne vidijo več. Na vrhu damo zadnji oblat in postavimo v hladilnik. V tem času pripravimo glazuro. V posodici nad parno kopeljo segrejemo čokolado in smetano ter dodamo arašide. Ko je torta dovolj ohlajena, preko nje prelijemo glazuro.
Video recept:
Zadnji prispevki
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ