Praznična peka je pred vrati, le še dober teden dni časa imate, da napečete vse dobrote, ki bodo krasile vašo praznično mizo, navduševale goste in obdarovance. Če potrebujete še kakšno idejo za piškote, vam predstavljamo recept za takšne, ki se nikogar niso razočarali.

Sestavine

  • 1 kozarec sončničnega olja (180 ml)
  • 1 jajce in 1 rumenjak
  • 1 kozarec sladkorja (180 g)
  • 2 kozarca in pol moke (250 g)
  • 1 zavitek vanilina (5 g)
  • 1 čajna žlička pecilnega praška (5 g)
  • Zdrobljeni lešniki za posip
  • 1 beljak
  • 80 g mlečne čokolade
  • 1 žlica temne čokolade

Postopek

  • 1 jajce in 1 rumenjak ter sladkor premešamo v skledi, da dobimo penasto pasto.
  • Dodamo olje in stepamo naprej (lahko z električnim mešalnikom).
  • Dodamo 200 g moke, pecilni prašek, vanilijev sladkor in premešamo, da dobimo gladko testo.
  • Dodamo še 50 g moke in dobro pregnetemo. Testo se ne sme prijemati na prste.
  • Iz njega oblikujemo srednje velike kroglice, ki jih pomakamo v rahlo stepen beljak in zdrobljene lešnike.
  • Razporedimo jih po pekaču in na sredini z robom kuhalnice naredimo jamico.
  • Pečemo na 160 stopinjah nekaj minut, dokler niso zlato rjavi.
  • Mlečno čokolado stopimo nad parno kopeljo, ji dodamo temno čokolado in z njo napolnimo jamice v piškotih.
  • Pustimo, da se ohladi.

Video recept

Še nekaj enostavnih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVeč kot 10 idej za visečo božično dekoracijo
Naslednji članekKako hitro in pravilno zložiti vaše rjuhe