Recept za testenine, ki je priljubljen v ZDA in čas je, da postane priljubljen tudi pri nas. Jed je okusna, kremasta in hitro pripravljena. Kot nalašč za tiste dni, ko imate preveč dela v službi in premalo časa za kuhanje kosila.

Sestavine

  • 2 kosa piščančjega fileja
  • sol, poper, paprika, origano
  • 2 žlici moke
  • rastlinsko olje
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • voda
  • korenje
  • 300 g poljubnih testenin
  • 400 ml paradižnikovih pelatov / koščkov paradižnika
  • 125 g mozzarele
  • peteršilj
Testenine, Recept: Tako okusnih testenin še niste jedli, to preprosto morate poskusiti
Piščanca začinimo in dodamo moko. Vir: Herzhaf und Lecker Youtube.com

Postopek

  • Piščančje prsi narežemo na manjše koščke in jih začinimo z začimbami (sol, poper, rdeča paprika).
  • Meso posujemo z dvema žlicama moke in dobro premešamo.
  • V ponev vlijemo rastlinsko olje in dodamo koščke začinjenega piščanca.
  • Pečemo do zlato-rjave barve in odstranimo s ponve.
  • Sesekljamo čebulo (zelo enostaven način najdete tukaj) in 3 stroke česna.
  • V ponvi prepražimo čebulo (1-2 minuti) in dodamo česen, pražimo toliko časa, da zadiši.
  • Naribamo 1 korenček na drobno in ga dodamo k čebuli in česnu – pražimo 2 minuti.
  • V loncu zavremo vodo, jo posolimo in damo kuhati testenine (kuhamo toliko časa kot piše na embalaži).
  • V ponev dodamo paradižnikove pelate, solimo, popramo in dodamo še origano. Kuhamo približno 5 minut.
  • Narežemo mozzarelo.
  • V ponev, kjer se kuha paradižnikova omaka, vrnemo piščanca in dodamo koščke mozzarele. Premešamo in dodamo 1 zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine.
  • V ponev na koncu dodamo še testenine, premešamo in jed je pripravljena.
  • Po vrhu posujemo s svežim peteršiljem in parmezanom.

Video recept

Še nekaj jedi s testeninami:

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Na tej fotografiji je skrito dekle, kako hitro jo boste našli, razkriva veliko o vas!
Naslednji članekPreprost način, kako izrezljati bučo za noč čarovnic!