Pire krompir je odlična priloga k skoraj vsaki jedi, ki vsebuje omako. Ta različica te priloge pa je tako vrhunska in slastna, da ga drugače ne boste več pripravljali.

Sestavine

  • 1,2 kg krompirja
  • 2 glavi česna
  • 100 g masla
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 2 mladi čebuli
  • sol

Postopek

  1. Stroke česna očistimo, krompir olupimo in narežemo na kocke, mlado čebulo pa na kolobarje.
  2. Narezan krompir in očiščen česen damo v lonec s hladno in osoljeno vodo in ko zavre, kuhamo na srednjem ognju približno 20 minut.
  3. Nato krompir in česen odcedimo, v segreto ponev damo maslo, prilijemo smetano za kuhanje in kuhamo 1-2 minuti.
  4. Nato krompir in česen preložimo v skledo, ju pokapamo z mešanico masla in smetane, posolimo in s kuhalnico ali vilicami naredimo grob pire.
  5. Končano jed razporedimo po krožnikih, potresemo z narezano mlado čebulo in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če na travniku najdete kačo, imate visok IQ
Naslednji članekTo je najboljši dodatek za vaš paradižnik. Nič vas ne bo stal, pridelek pa bo podvojen