Pire krompir je odlična priloga k skoraj vsaki jedi, ki vsebuje omako. Ta različica te priloge pa je tako vrhunska in slastna, da ga drugače ne boste več pripravljali.
Sestavine
- 1,2 kg krompirja
- 2 glavi česna
- 100 g masla
- 150 ml smetane za kuhanje
- 2 mladi čebuli
- sol
Postopek
- Stroke česna očistimo, krompir olupimo in narežemo na kocke, mlado čebulo pa na kolobarje.
- Narezan krompir in očiščen česen damo v lonec s hladno in osoljeno vodo in ko zavre, kuhamo na srednjem ognju približno 20 minut.
- Nato krompir in česen odcedimo, v segreto ponev damo maslo, prilijemo smetano za kuhanje in kuhamo 1-2 minuti.
- Nato krompir in česen preložimo v skledo, ju pokapamo z mešanico masla in smetane, posolimo in s kuhalnico ali vilicami naredimo grob pire.
- Končano jed razporedimo po krožnikih, potresemo z narezano mlado čebulo in postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za sladoled iz lubenice, ki je obnorel splet
- Optična iluzija: Samo tisti z odličnim vidom, bodo našli želvo na sliki
- Odlični ocvrtki s piščancem in krompirjem – enostavni za pripravo
- Recept za sezonsko solato, ki vas bo prijetno osvežila
- Uganka: Lahko najdete 5 plastenk čistil na sliki?
- Če opazite te znake na paradižniku, ste izbrali napačno mesto za gojenje