Pire krompir je odlična priloga k skoraj vsaki jedi, ki vsebuje omako. Ta različica te priloge pa je tako vrhunska in slastna, da ga drugače ne boste več pripravljali.
Sestavine
- 1,2 kg krompirja
- 2 glavi česna
- 100 g masla
- 150 ml smetane za kuhanje
- 2 mladi čebuli
- sol
Postopek
- Stroke česna očistimo, krompir olupimo in narežemo na kocke, mlado čebulo pa na kolobarje.
- Narezan krompir in očiščen česen damo v lonec s hladno in osoljeno vodo in ko zavre, kuhamo na srednjem ognju približno 20 minut.
- Nato krompir in česen odcedimo, v segreto ponev damo maslo, prilijemo smetano za kuhanje in kuhamo 1-2 minuti.
- Nato krompir in česen preložimo v skledo, ju pokapamo z mešanico masla in smetane, posolimo in s kuhalnico ali vilicami naredimo grob pire.
- Končano jed razporedimo po krožnikih, potresemo z narezano mlado čebulo in postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Tako se znebite občutka krivde, ko rečete “ne”
- Recept za čokoladno pecivo s skuto in malinami – božanskega okusa
- Shranjevanje brez napak: 10 živil, ki jih večina ljudi napačno shranjuje
- Ti triki za zlaganje rjuh vam bodo prihranili živce (in prostor)
- Ta faza je zelo pomembna, če želite dober pridelek paprike
- Naredi sam: Okrasne blazine iz starih majic (brez šivanja)