Limone so pogosta sestavina v kuhinji – uporablja se v številnih jedeh za dodajanje svežine ali kislosti ali samo kot okras. Ožeto limono pogosto dodajamo čaju, z njo naredimo preliv za solate, dodamo jo številnim sladicam in od nje ostane le še iztisnjena lupina.
V večini primerov ne vemo, kaj bi z njo, zato jo kar zavržemo, a kaj, če bi lahko te limonine lupine predelali v nekaj posebnega, namesto da bi jih zavrgli? Na ta način boste zmanjšali prekomerno nastajanje odpadkov v kuhinji.
Ožeto limonino lupinico enostavno spremenite v fin limonin pire. Samo dajte jih v lonec, dušite do mehkega, zmiksajte in na koncu boste imeli pire, ki ga lahko vključite v marsikatero jed.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak