Ne glede na to, kako obožujemo bananin kruh in pametno uporabo prezrelih banan, si včasih želimo popolnoma zrelo banano brez kakršne koli predelave pojesti za prigrizek ali jo dodati kosmičem za zajtrk.

Velikokrat razočarano ugotovimo, da so banane že porjavele in prezrele. Obstajajo načini, ki lahko potencialno upočasnijo temnenje banan, zato jih prakticirajte, če banan ne mislite takoj pojesti, ko pridete iz trgovine.

Plastična folija

Če želite upočasniti sam proces zorenja, ovijte plastično folijo okoli vrha banane, kjer se več sadežev drži skupaj. Na ta način boste zmanjšali stik stebla z zunanjimi vplivi.

, Ti triki bodo podaljšali rok trajanja banan in preprečili, da bi porjavele

Samostojno shranjevanje

Med drugim se izogibajte neposredni sončni svetlobi in toploti, saj ta pospeši proces temnenja, zato banane shranjujte v hladnem in temnem prostoru.

Banane niso edino sadje, ki med zorenjem sprosti veliko etilena. Sproščajo ga tudi jabolka, hruške, krompir, avokado in paradižnik, zato banane raje hranite stran od njih, da ne bodo prehitro dozorele. Če pa zamujate in so vaše banane že zrele – jih hranite v hladilniku.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekIdeja za kosilo: Preprost recept za piščanca s curry-jem
Naslednji članekRecept za cheesecake s pistacijo, ne boste ga pozabili