Dobra čokoladna sladica, kot so browniji, lava tortice ali bogat čokoladni biskvit, pogosto ne potrebuje ničesar več kot osnovnih sestavin. A obstaja skrivna sestavina, ki vsako takšno sladico dvigne na višjo raven – in to brez da bi njen okus zares izstopal.

Govora je o kavi

Dodatek kave v čokoladne sladice je preprost trik, ki ga uporabljajo številni slaščičarski mojstri. Četudi je morda sprva ne boste prepoznali v okusu, bo njen učinek opazen – čokolada bo postala globlja, intenzivnejša in bolj kompleksna.

, To je sestavina, ki bo vsako čokoladno sladico naredila še malo boljšo

Zakaj deluje?

Kava, še posebej temna ali espresso, poudari naravne tone kakava. Blaga grenkoba kave se izvrstno preplete s sladkostjo čokolade in okrepi njene note – brez da bi prevzela glavno besedo.

Odlično se obnese v:

  • čokoladnih biskvitih in brownijih
  • lava torticah
  • vroči čokoladi
  • pudingih in mousseih

Kako jo dodati?

  • Instant kava: Dodajte pol čajne žličke instant kave v prahu direktno v maso.
  • Skuhana kava: Del tekočine (na primer mleka ali vode) zamenjajte s sveže kuhano močno kavo ali espressom.

Namig: Za še več okusa dodajte tudi ščepec soli – ta bo uravnotežila sladkost in poudarila vse arome.

Naslednjič, ko boste pripravljali svojo najljubšo čokoladno sladico, dodajte ščep kave in opazujte razliko.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZalivanje kumar: Kako pogosto je potrebno zalivati kumare?
Naslednji članekRecept: Osvežilna jagodna sladica v kozarcu