Sladica, ki ji ni para. Polna čokolade, okusne smetane in narejena iz krhkega testa. Jedci vam bodo hvaležni, da ste jo pripravili.

Sestavine

22 cm model

  • 1 srednje veliko jajce
  • 80 g sladkorja
  • 8 g vanilijevega sladkorja ali vanilina
  • 50 ml sončničnega olja
  • 50 g stopljenega masla
  • 10 g pecilnega praška
  • 250 g moke

Krema:

  • 1 jajce
  • 2 žlici sladkorja
  • 60 g koruznega škroba
  • 400 ml mleka
  • 100 g temne čokolade
  • 200 ml že sladkane smetane za stepanje

Postopek

  1. Združite navedene sestavine, da naredite testo. Naredite dve enaki kepi testa.
  2. Testo postavite v zamrzovalnik za 20 minut, da se strdi.
  3. Pripravite si pekač premera 22 cm, tako da dno obložite s papirjem za peko.
  4. Ko je testo ohlajeno, eno kepo vtisnite v pripravljen model in ga za nekaj minut postavite v hladilnik, da se strdi.
  5. V kozici zmešajte jajce s sladkorjem in koruznim škrobom.
  6. Mešanici med nenehnim mešanjem postopoma dodajajte mleko.
  7. Zmes kuhajte na ognju, dokler se ne zgosti v kremo.
  8. V kremo vmešajte 100 g temne čokolade in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in poveže. Dodajte še smetano za stepanje in mešajte, dokler se ne poveže in nastane kompaktna krema.
  9. Prelijte čez testo v pekaču.
  10. Po vrhu naribajte drugo kepo testa in okrasite s koščki čokolade.
  11. Pecite 20 minut na 200 stopinjah.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je razlog, zakaj ne bi smeli spati z mokrimi lasmi
Naslednji članekSi želite idealno jedilnico? Potem zavrzite teh pet stvari