Sladica, ki ji ni para. Polna čokolade, okusne smetane in narejena iz krhkega testa. Jedci vam bodo hvaležni, da ste jo pripravili.
Sestavine
22 cm model
- 1 srednje veliko jajce
- 80 g sladkorja
- 8 g vanilijevega sladkorja ali vanilina
- 50 ml sončničnega olja
- 50 g stopljenega masla
- 10 g pecilnega praška
- 250 g moke
Krema:
- 1 jajce
- 2 žlici sladkorja
- 60 g koruznega škroba
- 400 ml mleka
- 100 g temne čokolade
- 200 ml že sladkane smetane za stepanje
Postopek
- Združite navedene sestavine, da naredite testo. Naredite dve enaki kepi testa.
- Testo postavite v zamrzovalnik za 20 minut, da se strdi.
- Pripravite si pekač premera 22 cm, tako da dno obložite s papirjem za peko.
- Ko je testo ohlajeno, eno kepo vtisnite v pripravljen model in ga za nekaj minut postavite v hladilnik, da se strdi.
- V kozici zmešajte jajce s sladkorjem in koruznim škrobom.
- Mešanici med nenehnim mešanjem postopoma dodajajte mleko.
- Zmes kuhajte na ognju, dokler se ne zgosti v kremo.
- V kremo vmešajte 100 g temne čokolade in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne stopi in poveže. Dodajte še smetano za stepanje in mešajte, dokler se ne poveže in nastane kompaktna krema.
- Prelijte čez testo v pekaču.
- Po vrhu naribajte drugo kepo testa in okrasite s koščki čokolade.
- Pecite 20 minut na 200 stopinjah.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe