Kremna pita s sadjem je slastna in kremasta sladica, ki združuje bogato testo, kislo marmelado in hrustljav drobljenec. Priprava pite je enostavna, rezultat pa je nepozaben. Spodaj najdete podrobna navodila za pripravo tega odličnega recepta.

Sestavine

Crumble (drobljenec):

  • 115 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 150 g moke

Testo:

  • 320 g moke
  • 180 g masla
  • 180 g sladkorja v prahu
  • 180 g smetane
  • 3 jajca
  • Ščepec soli
  • 1 žlička pecilnega praška
  • Limonina lupinica

Nadev:

  • 150 g marmelade iz kislega jagodičevja ali jagodičja, sadje

Postopek

  1. V večjo skledo dodajte moko (150 g), sladkor (80 g) in hladno maslo (115 g). S prsti ali vilicami mešanico zdrobite, dokler ne dobite drobtinaste strukture.
  2. V mešalnik dajte mehko maslo (180 g) in ga stepajte, dokler ni rahlo in puhasto.
  3. Postopoma dodajajte sladkor v prahu (180 g) ter stepajte, dokler zmes ni gladka.
  4. Dodajte ščepec soli in nato enega po enega vmešajte jajca (skupaj 3), pri čemer po vsakem dodajanju dobro premešajte.
  5. Očistite stene posode, da se vse sestavine dobro premešajo.
  6. Zmešajte pecilni prašek (1 žlička) z moko (320 g).
  7. V štirih korakih izmenično dodajajte moko in smetano (180 g) v mešalnik, dokler ne dobite gladkega in viskoznega testa.
  8. Na koncu dodajte še naribano limonino lupinico in premešajte.
  9. Polovico testa enakomerno porazdelite v pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko.
  10. Po testu enakomerno razmažite marmelado iz kislega jagodičevja ali jagod (150 g) in malo sadja.
  11. Preostalo testo z žlico razporedite po marmeladi in ga enakomerno poravnajte.
  12. Po vrhu potresite pripravljen crumble preliv.
  13. Pito pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 40–45 minut, dokler ni zlato rjava in pečena.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe želite zmanjšati račun za elektriko, izklopite te naprave, ko jih ne uporabljate
Naslednji članekTukaj so 4 nasveti za lajšanje menstrualnih bolečin