Ko smo odraščali, smo precej pogosto jedli polnjene paprike. Zato smo bili navdušeni, ko smo ugotovili, da lahko polnjene paprike pripravimo v cvrtniku na vroč zrak.

Kako narediti najboljše polnjene paprike v cvrtniku na vroč zrak

Po tem receptu naredimo štiri polnjene polovice paprike. Ali služi dvema ali štirim osebam, je odvisno od vas!

Sestavine

  • 400 g mlete govedine
  • 1/2 majhne čebule, sesekljane
  • 1/2 majhne zelene paprike, sesekljane
  • 1 strok česna, sesekljan
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke popra
  • 1 skodelica vode
  • 1/3 skodelice konzerviranega paradižnika
  • 1/2 skodelice paradižnikove omake
  • 3/4 čajne žličke mlete kumine
  • 3/4 skodelice napol kuhanega riža
  • 2 srednje veliki zeleni papriki
  • mozzarela za po vrhu

Postopek

V veliki ponvi na srednjem ognju popražimo goveje meso, čebulo, sesekljano zeleno papriko, česen, kumino, sol in poper, dokler goveje meso ni več rožnato, nato ga odcedimo. Goveji mešanici dodamo vodo, paradižnik in paradižnikovo omako. Ko zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo nepokrito 10 minut.

Primešamo riž in nepokrito dušimo še 5 minut. Odstranimo z ognja. Pokrijemo in pustimo stati 5 minut.

Cvrtnik segrejte na 220 stopinj. Medtem ko se segreva, paprike navpično prerežemo na pol in odstranimo vsa semena. Prepolovljene paprike damo v cvrtnik. Pečemo skoraj do mehkega, 4-5 minut. Ko se paprike nekaj minut pražijo na zraku, jih vzamemo ven in nadevamo z mešanico mesa in riža, posujemo z mozzarelo in vrnemo v cvrtnik za 10 do 12 minut.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako preboleti nekoga in nadaljevati z življenjem
Naslednji članekTest: če lahko vidite skozi te optične iluzije, imate morda lastnosti shizofrenika