Jesen prinaša obilico slastnih vonjav in okusov, ena izmed ikoničnih jesenskih sestavin pa je buča. Ta recept ponese preprosto bučo na povsem novo raven, saj jo kombinira z makaroni in bogato mešanico sira in aromatičnih zelišč.

Sestavine

  • 500 g buče, narezane na kocke (2×2 cm)
  • 120 g sesekljane čebule
  • 4 listi svežega žajblja, nasekljani
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 1 čajna žlička soli
  • 240 ml piščančje juhe
  • 200 g mocarele
  • Pest naribanega parmezana
  • Nekaj ​​rezin pancete
  • Makaroni, kuhani po navodilih na embalaži
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  1. V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje in maslo. Dodamo sesekljano čebulo in pražimo 3 do 4 minute, da se zmehča in postekleni.
  2. Čebuli dodamo bučne kocke in pražimo še 3 do 4 minute. Dodajte sol in svež žajbelj (ali suh žajbelj, če nimate svežega). Dobro premešamo, da se okusi premešajo.
  3. Zmes prelijemo s piščančjo juho ali osnovo in pokrijemo s pokrovko. Ogenj zmanjšamo na srednje in dušimo 5 do 6 minut, dokler se buča ne zmehča in se okusi dobro prepojijo.
  4. Kuhane makarone dodamo bučni mešanici. Dobro premešamo, da testenine prekrije dišeča omaka.
  5. Mešanici dodamo polovico mocarele in vmešamo. Mešanico poskusite in po potrebi dodajte sol in poper.
  6. Polovico makaronove zmesi z žlico nadevamo v pomaščen pekač 34×22 cm. Po vrhu potresemo plast mocarele in nekaj naribanega parmezana.
  7. Dodajte preostanek mešanice makaronov na vrh sirne plasti. Zgornjo plast pokrijemo s preostalo mocarelo in naribanim parmezanom.
  8. Na sirno plast položimo rezine pancete.
  9. Pečemo v predhodno ogreti pečici 20 minut pri 200°C oziroma toliko časa, da se sir stopi in zapeče, panceta pa je lepo hrustljava.
  10. Vzamemo iz pečice in pustimo počivati ​​nekaj minut, preden postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNajpogostejše laži, ki jih izrečemo zdravniku in jih ne bi smeli
Naslednji članekOptična iluzija: Samo 1 % ljudi najde skritega legvana na sliki