Jesen prinaša obilico slastnih vonjav in okusov, ena izmed ikoničnih jesenskih sestavin pa je buča. Ta recept ponese preprosto bučo na povsem novo raven, saj jo kombinira z makaroni in bogato mešanico sira in aromatičnih zelišč.
Sestavine
- 500 g buče, narezane na kocke (2×2 cm)
- 120 g sesekljane čebule
- 4 listi svežega žajblja, nasekljani
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 čajna žlička soli
- 240 ml piščančje juhe
- 200 g mocarele
- Pest naribanega parmezana
- Nekaj rezin pancete
- Makaroni, kuhani po navodilih na embalaži
- Sol in poper po okusu
Postopek
- V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje in maslo. Dodamo sesekljano čebulo in pražimo 3 do 4 minute, da se zmehča in postekleni.
- Čebuli dodamo bučne kocke in pražimo še 3 do 4 minute. Dodajte sol in svež žajbelj (ali suh žajbelj, če nimate svežega). Dobro premešamo, da se okusi premešajo.
- Zmes prelijemo s piščančjo juho ali osnovo in pokrijemo s pokrovko. Ogenj zmanjšamo na srednje in dušimo 5 do 6 minut, dokler se buča ne zmehča in se okusi dobro prepojijo.
- Kuhane makarone dodamo bučni mešanici. Dobro premešamo, da testenine prekrije dišeča omaka.
- Mešanici dodamo polovico mocarele in vmešamo. Mešanico poskusite in po potrebi dodajte sol in poper.
- Polovico makaronove zmesi z žlico nadevamo v pomaščen pekač 34×22 cm. Po vrhu potresemo plast mocarele in nekaj naribanega parmezana.
- Dodajte preostanek mešanice makaronov na vrh sirne plasti. Zgornjo plast pokrijemo s preostalo mocarelo in naribanim parmezanom.
- Na sirno plast položimo rezine pancete.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici 20 minut pri 200°C oziroma toliko časa, da se sir stopi in zapeče, panceta pa je lepo hrustljava.
- Vzamemo iz pečice in pustimo počivati nekaj minut, preden postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku