Zelje je zelenjava, ki jo nekateri obožujejo, drugi ne marajo. Največkrat sveže zelje pripravljamo v solatah ali v wrapih, danes pa vas bomo naučili, kako ga vključiti v neke vrste lazanjo.

Sestavine

  • zelje 1/2 glave
  • korenček
  • 2 veliki jajci
  • sol 1/2 žličke
  • kurkuma 1 žlička
  • črni poper 1/2 žličke
  • mleto meso 500 g
  • krušne drobtine 100 g

Postopek

  • Zelje naribamo ali narežemo.
  • Korenček naribamo in ga dodamo k zelju.
  • Dodamo še jajci, solimo in popramo.
  • Dobro premešamo.
  • V skledo k zelenjavi dodamo še mleto meso in krušne drobtine.
  • Premešamo.
  • Pekač obložimo s peki papirjem in nanj nadevamo mešanico mesa in zelenjave.
  • Pečemo na 220 stopinjah, približno 30 minut.
  • Vzamemo iz pečice in posujemo z naribanim sirom. Pečemo še 15 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj se v resnici zgodi, če pogoltnete žvečilni gumi? Res ostane v želodcu 7 let?
Naslednji članekMatematična uganka: Ali lahko rešite to nalogo z rožicami?