Wrapi oziroma zavitki so postali priljubljeni, ko jih je gigant s hitro prehrano prvič ponudil na svojem meniju. Vse od takrat še bolj pridobivajo na prepoznavnosti in bržkone si ga boste zaželeli narediti tudi sami doma. Pripravili smo vam recept, za odličen in zdrav piščančji wrap, ki je lahko na meniju za kosilo ali večerjo.

, Recept: Piščančji wrap

Sestavine za 2 wrapa

  • 300 g piščančjih prsi
  • 1 paradižnik
  • česen v prahu
  • pol čebule
  • pest mlade špinače
  • skodelica narezanega zelja
  • 2 veliki polnozrnati tortilji
  • lonček navadnega jogurta
  • sol
  • poper
  • kajenski poper
  • peteršilj

Postopek

  1. Najprej si pripravite vso zelenjavo za sestavljanje wrapa. Paradižnik operite in narežite na kocke. Čebulo narežite na tanke lističe, operite špinačo in iz treh ali štirih listov zelja naredite čisto tanke trakce.
  2. V lončku zmešajte navaden jogurt, ga solite, poprajte in dodajte kajenski poper po okusu (če nimate radi pekoče hrane, ga izpustite) ter malo peteršilja. Dajte na stran in se lotite peke mesa.
  3. Piščančja prsa narežite na trakce, jih solite in posujte s česnom. V ponvi segrejte olje in piščančje trakce pecite toliko časa, da je meso pečeno, vendar ne izsušeno (po občutku).
  4. Ko so piščančja prsa pečena, vzemite 1 tortiljo in jo premažite s polovico jogurtovega preliva. Nanj položite polovico pečenega mesa, polovico paradižnika, polovico narezanega zelja, malo mlade špinače in polovico čebule. Zavijte. Enako naredite še z drugo tortiljo.

POVEZANO: Recept: Piščanec s česnom in limeto


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZakaj psi nagibajo glave, ko jim govorite?
Naslednji članekRecept: Kvašeni flancati (osveženo 2022)