Bela pita je odlično pecivo, ki ni presuho, a ga lahko kljub temu pripravite vnaprej za posebne priložnosti. Pogosto se ga pripravlja ob večjih praznikih.
Sestavine
Testo
- 200 g moke
- 80 g masla sobne temperature
- 90 g goste sladke smetane
- 1 jajce
- 135 g sladkorja
- 1/2 vrečke pecilnega praška
Krema
- 0,5 l mleka
- 65 g moke
- 120 g sladkorja
- 150 g masla
Postopek
Testo
Vse sestavine združite v večji posodi in zamesite. Pustite počivati pol ure v hladilniku. Ko odstoji, ga razdelite na 3 enake dele in razvaljajte na velikost pekača (najbolje kar na kos peki papirja). Bodite pazljivi, da je debelina testa povsod enaka (predlagamo, da pogledate spodnji video). Pecite na 180 stopinj med 10 in 15 minut, odvisno od pečice.
Krema
V loncu segrejete mleko. Od 0,5 l mleka odstranite približno 1 dcl mleka, v katerega vmešate moko in sladkor. Pazite, da ne ostanejo grudice moke. Ko mleko zavre, vmešajte mešanico mleka, moke in sladkorja in pustite, da se kuha približno 5 minut. Nenehno mešajte, da se masa ne prismodi. Odstavite z ognja in počakajte, da se ohladi. V nadev z električnim mešalnikom vmešajte maslo na sobni temperaturi.
POVEZANO: Jabolčna pita malo drugače
Sestavljanje
Ohlajeno pečeno testo premažite s kremo in pokrijte z drugo plastjo testa, znova premažite in nadaljuje dokler vam ne zmanjka testa. Na vrhu premažite s preostankom kreme. Pustite počivati v hladilniku vsaj 1 dan, preden boste pecivo postregli.
Video recepta
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?