Sezona špargljev je na vrhuncu in ker so izjemno zdravi, jih pripravljamo na različne načine, tudi v rižotkah. Preverite, kako smo jih mi uporabili v rižoti, ki je bila popolnoma samostojna jed.
Sestavine (za 5 oseb)
- 250 g kozic
- 10 špargljev
- 1 čebula
- 500 g riža
- 2 korenčka
- 1 paradižnik
- 5 zdenka sirčkov
- 3 žlice kisle smetane
- 6 dcl zelenjavne jušne osnove
- 1 žlica olivnega olja
- sol in poper po okusu.
Postopek
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo kozice in še malo popražimo, nato dodamo na kolobarčke narezane šparglje, korenček in riž ter pustimo, da se malo poduši. Zalijemo z jušno osnovo in pustimo kuhati 20 minut. Po 20 minutah dodamo sesekljan paradižnik, zdenka sirčke in kislo smetano ter pustimo na ognju toliko, da se sestavine med seboj povežejo, solimo in popramo po okusu.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak