Piščančji curry je recept, ki izhaja iz Indije, kjer v svoje jedi radi dodajo kurkumo ali začimbo, narejeno iz nje – curry. Če ga še niste nikoli pripravili, je sedaj odlična priložnost. Recept je preprost in jed hitro pripravljena. Za prilogo postrežete riž.
Sestavine
- Čebula – 1 kos
- Piščančji file – 350 g
- Česen – 2 stroka
- Curry v prahu – 1 čajna žlička
- Paradižnikova pasta – 20 g
- Voda – 170 ml
- Kisla smetana – 50 g
- Moka – 20 g
Postopek
- Čebulo sesekljamo (najhitreje to storimo po tem postopku)
- Piščančja prsa narežemo na kocke.
- Čebulo damo v ponev in jo prepražimo, ko postekleni, dodamo še piščanca in pražimo 10 minut, dodamo česen, pražimo še minutko.
- Nato dodamo curry, paradižnikovo pasto, vodo in premešamo. Dodamo kislo smetano in moko. Premešamo, da ne bo grudic in kuhamo še nadaljnjih 10 minut na visoki temperaturi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdete skrito opico na sliki v 6 sekundah?
- Najboljša čokoladno malinina pita, ki se ne peče
- Teh 5 kuhinjskih pripomočkov bi morali redno menjati, a jih verjetno ne
- Recept za zapečene testenine s piščancem in sirom
- Optična iluzija: Samo 1 % ljudi bo našlo kocko na sliki v 10 sekundah
- Recept za odlične čoko-piškot kocke, všeč bodo vsem