Poznate priljubljene praline Bajadera? Ste jih kdaj že naredili sami? No, sedaj lahko naredite še okusno torto, ki ima zelo podoben okus. Tisti, ki jim je sladica ljuba, bodo navdušeni.

Sestavine

  • Biskviti:
  • 9 jajc
  • 9 žlic sladkorja
  • 100 ml olja
  • 6 žlic moke
  • 3 žlice kakava
  • 10 g pecilnega praška
  • Polnilo:
  • 300 g mletih Plazma piškotov
  • 300 ml toplega mleka
  • 250 g margarine ali masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 150 g praženih mletih lešnikov
  • Glazura:
  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g temne čokolade

Postopek

  • Vključimo pečico na 180 stopinj, da se segrejo.
  • Ločimo beljake in rumenjake in iz beljakov stepemo sneg, ki jim dodamo sladkor.
  • Nato dodamo po korakih rumenjake in olje. Mešamo dalje.
  • V drugi skledi presejemo kakav, moko in pecilni prašek.
  • Jajčni zmesi dodamo moko in dobro premešamo (ročno).
  • Maso prestavimo v pekač za torte in pečemo v pečici 45 minut.
  • Pripravimo kreme.
  • 300 g piškotov pomešamo z 300 ml toplega mleka. Dobro premešamo.
  • V drugi skledi stepemo maslo in sladkor ter dodamo še piškotno meso.
  • Na koncu dodamo še zmlete pražene lešnike.
  • Biskvit prerežemo na tri dele. Prvi del namočimo z mlekom in premažemo s tretjino kreme. Nadaljujemo, dokler nam ne zmanjka biskvita.
  • Prelijemo z glazuro, ki jo pripravimo tako, da na pari stopimo čokolado in sladko smetano.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTop 5 najlepših krajev za supanje na slovenski obali
Naslednji članekŽe ena gazirana pijača na dan je lahko škodljiva, preverite, zakaj