Kdo ne bi užival v slastni skledi čokoladnega sladoleda na vroč poletni dan? In ko lahko trgovinski sladoled zamenjate z bolj zdravo in hranljivo različico, ki je še vedno bogata z beljakovinami, je to še boljše!
Sestavine
- 2 banani
- 3 žlice manj mastnega jogurta
- 2 merici beljakovinskega prahu s čokoladnim okusom
Postopek
- Najprej narežite banane na majhne koščke in jih postavite v zamrzovalnik za približno tri ure, da zamrznejo.
- Nato jih dodajte v blender skupaj z ostalimi sestavinami in jih dobro zmešajte. Po mešanju prelijte maso v skledo in jo pustite v zamrzovalniku čez noč.
Vaš domači beljakovinski čokoladni sladoled je pripravljen, da vas osveži in pocrklja vaše brbončice. Z vsako skledico boste uživali v 315 kalorijah in dodali še 54 g beljakovin, kar bo poskrbelo za okusno in hranljivo sladkanje!