Potrebujete dobro idejo za kosilo? Pripravite sočnega piščanca v gobovi omaki. Okusen in hitro pripravljen. Zraven postrežete pire ali pjukance.
Sestavine
- 500 gramov piščančjih prsi
- sol, poper, sladka paprika, peteršilj
- 40 gramov masla
- 2 čebuli
- česen
- 150 gramov gob
- 250 ml smetane za kuhanje
Postopek
- Piščančje prsi narežemo na kocke in začinimo s: soljo, poprom, papriko.
- V ponev dodamo malo olja, stopimo eno kocko masla. 2 čebuli, malo česna, 50 ml vode in vse skupaj pražimo 5 minut.
- Po 5 minutah dodamo 150 g narezanih šampinjonov in dušimo približno 10 minut, do željene barve šampinjonov
- Šampinjone odstranimo iz ponve v eno posodo in v isto ponev dodamo malo olja, dodamo piščanca in na piščanca malo masla.
- Piščanca cvremo do želene barve, približno 8 – 10 minut.
- Šampinjone vrnemo v ponev, vse dobro premešamo in dodamo 250 ml smetane za kuhanje, malo solimo in popramo, dodamo peteršilj in dušimo nekaj minut, da omaka malo povre
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdete skrito opico na sliki v 6 sekundah?
- Najboljša čokoladno malinina pita, ki se ne peče
- Teh 5 kuhinjskih pripomočkov bi morali redno menjati, a jih verjetno ne
- Recept za zapečene testenine s piščancem in sirom
- Optična iluzija: Samo 1 % ljudi bo našlo kocko na sliki v 10 sekundah
- Recept za odlične čoko-piškot kocke, všeč bodo vsem