Zdrave in prehransko bogate šparglje lahko pripravimo tudi v kremni juhi. Iz mesnatih stebel špargljev bo nastal okusen in zdrav obrok.
Sestavine
- stebla zelenih špargljev (cca 12 kosov)
- 1 velika čebula, sesekljana
- 40 g masla
- 1 liter piščančje juhe
- 150 ml kisle smetane ali smetane za kuhanje
- limonin sok
Postopek
- Šparglje operemo, očistimo, odstranimo spodnji oleseneli del in narežemo na tretjine.
- Čebulo drobno sesekljamo.
- V večji lonec dodamo maslo in pražimo čebulo do mehkega. Dodamo šparglje in solimo.
- Med mešanjem pražimo pet minut, nato vse skupaj zalijemo z 1 litrom piščančje juhe.
- Vse skupaj naj se pokrito kuha 15 do 20 minut, dokler se šparglji ne zmehčajo.
- Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju do želene gostote.
- Juho vrnemo na ogenj in ji dodamo kislo smetano ali smetano za kuhanje. Naj zavre. Dodamo še malo masla.
- Juho pokapljamo z limoninim sokom in postrežemo.