Še natanko teden dni in z družino se bomo skupaj usedli za obloženo mizo in povečerjali. Je tudi pri vas takšna tradicija ali se z družino dobite na božični dan in skupaj pojeste kosilo?
Kakorkoli že, vedno je težko sestaviti jedilnik za božično večerjo, da bi ustrezal vsem, da ne bi bil preveč težak za želodec in da bi vsaj na nek način bil drugačen od nedeljskega kosila. Predlagamo vam sledeči jedilnik, ki ga bomo pripravili tudi mi.
Hladna predjed
Hladna predjed mora biti nekaj čisto lahkega in majhnega, da nam vzpodbudi tek. Tokrat bomo pripravili popečen toast z maslom in goveji tatarski biftek. Za vse tiste, ki ne marajo surovega mesa, pa je odlična izbira tunin namaz z orehi.
Preberite: Navdušite svoje goste s tem božičnim prigrizkom!
Topla predjed
Nekaj toplega, da ogreje trebuščke. Ne razmišljajte o klasični goveji juhi, ampak glejte širše. Mi smo se odločili za lahko, a okusno česnovo juho s krutoni, čudovita nežna juha, bo ravno prav vzpodbudila tek.
Recept: Blaga česnova juha
View this post on Instagram
Glavna jed
Pri pripravi večerje je potrebno razmišljati vnaprej. Nekatere stvari si je potrebno pripraviti že dan prej in čeprav se na slovenskih krožnikih ob praznikih velikokrat znajde francoska solata in pečenka, je tokrat za spremembo ne bomo delali. Solata bo mešana (zelje, paradižnik, zelena solata, fižol), družbo pa ji bodo delale zelenjavne košarice iz listnatega testa in polnjena piščančja prsa ter ogromno na žaru popečene ali kuhane zelenjave v različnih oblikah.
View this post on Instagram
Sladica
Sladica ne bo pretežka in pripravili jo bomo že prejšnji dan. Obiskovalce bomo presenetili s Panna cotto iz božičnega jogurta z vročo čokolado in vročim sadjem.
Recept: Panna cotta z božičnim jogurtom
Recept: Jagodni Božički brez peke in samo iz treh sestavin
View this post on Instagram
Vam je všeč naš božični menu? Recepte za vse jedi vam razkrijemo tekom tedna, zato nas le spremljajte.
PREBERITE TUDI: Recept: Sok, ki odpravi vse vnetne procese iz vašega telesa