Nihče ne mara trdih kosov mesa, a mnogo ljudi misli, da je dober kos mesa odvisen od tega, od kod je kos odrezan – s katerega dela goveda – in kako je pripravljen (pečen ali kuhan).
Kaj pa, če vam zaupamo, da je način, kako režemo zrezek, prav tako zelo pomemben in je od tega odvisno, kako mehak bo, ko ga bomo jedli?
Poglejte si skrivnost, ki jo morate poznati za popoln način rezanja zrezkov.
Testi so pokazali, da rezanje mesa pravokotno na smer vlaken naredi zrezke veliko mehkejše, saj odreže mišična vlakna na manjše dele. Ker so deli manjši, jih lažje prežvečimo. Pravilno rezanje zrezka po pečenju lahko tudi cenejši kos mesa naredi prav tako mehkega, kot bi bil dražji kos.
Poskusite tudi sami!
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?