Ko si zaželimo nečesa sladkega, a obenem hranljivega, so te praline popolna rešitev. Sočno jedro iz sliv in arašidov obdaja svilnata plast temne čokolade, vse skupaj pa je posuto s hrustljavimi oreščki.

Sestavine

  • 240 g suhih sliv
  • 220 g arašidov
  • 200 g temne čokolade brez sladkorja
  • 1,5 žlice oljčnega ali kokosovega olja
  • 40 g arašidov za dekoracijo

Postopek

  1. Priprava osnovnih sestavin: Suhe slive prelijemo s hladno vodo in jih namakamo 15 minut, da odstranimo konzervanse in aktiviramo hranilne snovi. Arašide rahlo popražimo v suhi ponvi, da razvijejo polnejši okus. 40 g popraženih arašidov damo na stran za kasnejšo dekoracijo.
  2. Oblikovanje pralin: Preostale arašide in ožete slive damo v mešalnik in sesekljamo v enotno, gladko maso. Iz nastale mase oblikujemo majhne valjčke ali kroglice. Postavimo jih v zamrzovalnik za približno 20 minut, da se utrdijo.
  3. Priprava čokoladne glazure: Temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo, dodamo oljčno ali kokosovo olje in mešamo, dokler ne postane gladka.
  4. Oblivanje in dekoracija: Ohlajene praline pomočimo v stopljeno čokolado in jih enakomerno oblijemo. Postavimo jih na papir za peko in pustimo stati 5 minut. Preostale arašide drobno sesekljamo. Po želji naredimo čokoladne črte s pomočjo žlice ali slaščičarske vrečke in potresemo s sesekljanimi arašidi.
  5. Strjevanje: Praline vrnemo v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za skutno pecivo brez moke in dodanega sladkorja


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPelargonije imajo pogosto te težave in tukaj je nasvet, kako jih rešiti
Naslednji članekOptična iluzija: Najdite čebelo, ki se razlikuje od ostalih