Letos jabolk ni najbolj v izobilju, da bi pripravljali jabolčni zavitek, je pa zato toliko več buč. Iz njih smo pripravili bučni zavitek in moramo priznati, da jabolčnega sploh ne pogrešamo.

Sestavine

Vlečeno testo

  • 500 g moke
  • 75 ml rastlinskega olja
  • 300 ml mlačne vode
  • 1 čajna žlička soli
  • olje za premazovanje testa

Bučni nadev

  • 1 kg buče
  • ½ čajne žličke soli
  • 100 g sladkorja
  • ¼ čajne žličke cimeta

Dodatno

  • 50 ml olja za premazovanje testa
  • 100 g stopljenega masla za premaz štrukljev

Postopek

  1. V skledo presejemo moko, sol in olje ter dodamo mlačno vodo. Če je testo presuho, lahko dodamo še vodo, če pa je testo lepljivo, dodamo še moko. Pomembno je, da vsega dodajate po malem.
  2. Zamesimo mehko gladko testo, ki se ne lepi. To vam bo vzelo 15 minut, če gnetete ročno oziroma 8-10 minut, če gnetete s kuhalnico.
  3. Oblikujemo kroglo, jo rahlo premažemo z malo olja, položimo na krožnik, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo počivati ​​približno 30 minut.
  4. Bučo olupimo, očistimo notranjost in jo naribamo. Solimo in premešamo, nato pustimo približno 15 minut, da spusti vodo. Z rokami iztisnite odvečno vodo in ožeto bučo primešajte sladkorju in cimetu (če ne marate cimeta, ga kar izpustite).
  5. Testo prestavimo na pomokan prt.
  6. Testo najprej nežno razvaljajte z valjarjem, nato pa ga previdno raztegnite z rokami, začnite od sredine proti robovom testa v vseh smereh.
  7. Testo na tanko razvlečemo čez celotno mizo, tako da robovi visijo čez stranice. Testu odrežemo odebeljene robove in ga pokapljamo z oljem ter ga nežno in previdno razmažemo, najbolje z dlanmi. Olje bo preprečilo, da bi se testo izsušilo.
  8. Nadev v tankem, enakomernem sloju namažemo na pripravljeno testo. Najbolje bi bilo, da nadev razmažemo z rokami, da ne naredimo grudic in ga enakomerno porazdelimo po testu.
  9. S pomočjo prta zvijemo testo na širšo stran. Testo najprej zvijemo z ene strani proti sredini, nato pa enak postopek ponovimo še na nasprotni strani.
  10. Razporedimo v naoljen pekač enega poleg drugega, med kosi ne puščamo prostora. Premažemo s stopljenim maslom.
  11. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj približno 45 minut oziroma toliko časa, da se lepo obarva in lepo hrustljavo zapeče.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKam z odpadnim oljem in maščobo? V biološke odpadke ne spada, prav tako ne v odtok
Naslednji članekOptična iluzija: Preverite, kako se počutite v življenju glede na to, kaj najprej vidite?