Če ste bili na vrtu pridni in vam toča ni povzročila večje škode, lahko že pobirate stročji fižol. Pripravite ga lahko v boranji, enolončnicah, solatah ali pa zabelite z ocvirki in kislo smetano – recept verjetno že poznate. A mi smo tej jedi dodali še eno sestavino, ki jo zagotovo že imate doma.

Da jed postane še bolj hranljiva in okusna, ji dodamo pečeno jajce na oko.

Ko prerežete jajce čez rumenjak, se ta razlije po fižolu in se zmeša s kislo smetano, kar ustvari odličen kremast okus.

Dodajte zabeljenemu stročjemu fižolu to eno sestavino in ga povzdignite na čisto nov nivo

Ta jed je popolna kombinacija svežine stročjega fižola, bogatega okusa ocvirkov in kremaste teksture kisle smetane, obogatene z bogatim rumenjakom.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekBučkini ocvrtki so nekaj, kar vas bo zagotovo navdušilo
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko med zelenjem najdete skrito žabo?