Postrv je sladkovodna riba, ki je odlična in zdrava za uživanje, čeprav jo morda premalokrat vključimo v naš jedilnik. Preverite recept, kako jo pripraviti.

Sestavine

  • 1 cela postrv
  • 1 limona, narezana na kolobarje
  • 2–3 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • Sol po okusu
  • Mešanica suhih začimb (npr. timijan, rožmarin, poper)

Postopek

  1. Postrv temeljito operemo in dobro osušimo s papirnato brisačo.
  2. V manjši skledi zmešamo oljčno olje, sesekljan peteršilj, česen, sol in izbrano mešanico suhih začimb.
  3. Ribo po dolžini rahlo zarežemo, da nastanejo manjši žepi.
  4. Postrv temeljito premažemo z marinado, tako zunaj kot znotraj.
  5. V narejene reze in notranjost ribe vstavimo limonine kolobarje.
  6. Pečico segrejemo na 220°C.
  7. Postrv položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jo pokrijemo z aluminijasto folijo.
  8. Pečemo 20 minut.
  9. Nato odstranimo folijo in nadaljujemo s peko še 15 minut, da riba dobi zlato rjavo skorjico.
  10. Pečeno postrv prelijemo z ostanki marinade.
  11. Postrežemo s prilogo po želji, npr. blitvo ali krompirjevo solato.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako oprati zavese, da bodo znova bele? Imamo nekaj idej
Naslednji članekNajdite razlike: Vam uspe najti vse tri razlike med dvema slikama v samo 10 sekundah?