Mesne kroglice v paradižnikovi omaki so jed, ki jo največkrat postrežemo kar s pire krompirjem. Navdušijo pa vsakogar.

Sestavine

  • 1 rezina starega kruha
  • 50 ml mleka
  • 1 jajce
  • 500 gramov mletega mesa
  • sol
  • paprika
  • poper
  • soda bikarbona
  • peteršilj
  • 2 čebuli
  • sladkor
  • 50 gramov krušnih drobtin
  • 3 žlice olja
  • moka
  • 300 ml paradižnikove omake

Postopek

  1. Star kruh nadrobite v skledo, prelijte s 50 ml mleka in pretlačite z vilicami.
  2. Dodajte 1 jajce in premešajte.
  3. V isto mešanico dodate: 500 g govejega mesa, 1 žlico paprike, malo sode bikarbone, poper, 1 žlico peteršilja, 2 sesekljani čebuli, 2 pesti drobtin, 3 žlice olja in vse skupaj dobro premešajte.
  4. Pustite v hladilniku 30 minut oziroma do uporabe.
  5. Po 30 minutah zmes vzamete ven in oblikujte kroglice, ki jih povaljajte v moki in pražite približno 10 minut.
  6. V isto ponev dodajte 2 žlici moke in premešajte.
  7. Prilijte 600 ml vrele vode in 300 ml paradižnikove omake ter pustite vreti 30 minut, lahko tudi dlje, odvisno od gostote omake, ki jo želite. Na polovici dodajte 1 žličko vegete in 1 žličko sladkorja.  Pripravite prilogo in uživajte v najboljših mesnih kroglicah vseh časov.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOsnovna načela feng shui-ja za ustvarjanje harmoničnega bivalnega okolja
Naslednji članekOptična iluzija: Stavimo, da ne najdete majhnega piščanca na sliki