Mesne kroglice v paradižnikovi omaki so jed, ki jo največkrat postrežemo kar s pire krompirjem. Navdušijo pa vsakogar.
Sestavine
- 1 rezina starega kruha
- 50 ml mleka
- 1 jajce
- 500 gramov mletega mesa
- sol
- paprika
- poper
- soda bikarbona
- peteršilj
- 2 čebuli
- sladkor
- 50 gramov krušnih drobtin
- 3 žlice olja
- moka
- 300 ml paradižnikove omake
Postopek
- Star kruh nadrobite v skledo, prelijte s 50 ml mleka in pretlačite z vilicami.
- Dodajte 1 jajce in premešajte.
- V isto mešanico dodate: 500 g govejega mesa, 1 žlico paprike, malo sode bikarbone, poper, 1 žlico peteršilja, 2 sesekljani čebuli, 2 pesti drobtin, 3 žlice olja in vse skupaj dobro premešajte.
- Pustite v hladilniku 30 minut oziroma do uporabe.
- Po 30 minutah zmes vzamete ven in oblikujte kroglice, ki jih povaljajte v moki in pražite približno 10 minut.
- V isto ponev dodajte 2 žlici moke in premešajte.
- Prilijte 600 ml vrele vode in 300 ml paradižnikove omake ter pustite vreti 30 minut, lahko tudi dlje, odvisno od gostote omake, ki jo želite. Na polovici dodajte 1 žličko vegete in 1 žličko sladkorja. Pripravite prilogo in uživajte v najboljših mesnih kroglicah vseh časov.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku