Limone (in tudi limete) je tako čudovito imeti v kuhinji. Dišijo čudovito in vedno dodajo svojo čarovnijo v vsak recept, pa naj gre za osvežilno pijačo, slastno sladico ali prijetno glavno jed.

Če ste opazili, je zaradi tega sadja neverjetno okusen koktajli, mešanica sokov in celo omaka za namakanje tortilj . Na videz ga je enostavno dodati v katero koli stvar, vendar limone in limete med postopkom pogosto premalo izstisnemo, zato v njih ostane ogromno soka.

Torej, če ste se vedno počutili grozno, ko ste odvrgli polovico sadja in pustili, da so ostanki soka šli v prazno, boste morda želeli preizkusiti te preproste trike, s katerimi boste dobili največjo količino soka iz njih.

Sadje segrevajte v mikrovalovni pečici dvajset sekund

Toplota omogoča, da sok iz sadja teče bolj prosto. To je še posebej koristno, če je bilo sadje shranjeno v hladilniku. Po segrevanju sadja naj se približno minuto še hladi.

Sadje povaljajte sem in tja po pultu ali deski za rezanje.

Če smo iskreni, smo ta nasvet pobrali pri neverjetnih kuharjih na televiziji in na YouTubu. Strokovnjaki svoje citruse vedno hitro povaljajo za nekaj sekund, preden narežejo sredino. Očitno to pomaga pri razpokanju posameznih segmentov v plodu. V bistvu gre za način, kako limone ali limete “predhodno sočiti”.


Zadnji prispevki

Prejšnji članek10 smešnih življenjskih trikov, ki dejansko služijo svojemu namenu! Preverite in se čudite
Naslednji članekSlabi sosedje: 7 rastlin, ki jih nikoli ne smete posaditi drug ob drugo