Sezona bučk se je ponekod že začela. Če ste bili zgodaj spomladi že pridni na vrtu, lahko sedaj že pobirate prve plodove. Bučke so odlične skoraj v vsaki jedi, zagotovo pa vas bodo navdušile v tej slani piti.
Sestavine
- 2 majhni bučki (naribani)
- 300 g sira ricotta
- 100 g pustega sira
- 1 skodelica polnozrnate moke
- 2 jajci
- 2 stroka česna (sesekljan)
- 1 rdeča čebula (sesekljana)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- črni poper
- sol
- 2 žlici sveže sesekljanega peteršilja

Postopek
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Ko bučke naribamo, jih pustimo stati približno 15 minut, da izpustijo odvečno vodo.
- Na segretem olivnem olju nekaj minut pražimo čebulo in česen.
- Vse sestavine zmešamo v skledi.
- Pekač premažemo z oljem ali obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razporedimo zmes.
- Pečemo približno 30-40 minut, z zobotrebcem preverimo ali je pečeno.
Dober tek!
















































