Zdrave in prehransko bogate šparglje lahko pripravimo tudi v kremni juhi. Iz mesnatih stebel špargljev bo nastal okusen in zdrav obrok.

Sestavine

  • stebla zelenih špargljev (cca 12 kosov)
  • 1 velika čebula, sesekljana
  • 40 g masla
  • 1 liter piščančje juhe
  • 150 ml kisle smetane ali smetane za kuhanje
  • limonin sok

Postopek

  1. Šparglje operemo, očistimo, odstranimo spodnji oleseneli del in narežemo na tretjine.
  2. Čebulo drobno sesekljamo.
  3. V večji lonec dodamo maslo in pražimo čebulo do mehkega. Dodamo šparglje in solimo.
  4. Med mešanjem pražimo pet minut, nato vse skupaj zalijemo z 1 litrom piščančje juhe.
  5. Vse skupaj naj se pokrito kuha 15 do 20 minut, dokler se šparglji ne zmehčajo.
  6. Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju do želene gostote.
  7. Juho vrnemo na ogenj in ji dodamo kislo smetano ali smetano za kuhanje. Naj zavre. Dodamo še malo masla.
  8. Juho pokapljamo z limoninim sokom in postrežemo.

Recept za slastno špargljevo juho, zelo okusna in zdrava

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekJe fluorid v zobni pasti škodljiv?
Naslednji članekOptična iluzija: Na sliki se skriva žival, pa jo le redki najdejo. Uspe vam?