Pri piščancu vedno najprej posežemo po piščančjih prsih, a to še ne pomeni, da drugi deli niso vrhunski. Če znate pravilno pripraviti perutničke, so lahko celo najboljši del piščanca. Obožujejo jih tudi otroci, saj se morajo pri jedi malo potruditi.
Sestavine
- 1 kg piščančjih perutnic
- 4-5 žlic sojine omake
- 1/2 žličke črnega popra
- 2 žlički kurkume
- 1 žlička muškatnega oreščka
- 50 g masla
- 40-50 g medu
- 50 g paradižnikove paste
- 1/2 žličke črnega popra
- 2 stroka česna
Postopek
- Piščančja krila razdelite na dva dela (zgornji in spodnji del).
- Dajte jih v skledo in prelijte s sojino omako.
- Dodajte poper in kurkumo ter muškatni orešček.
- Dobro premešajte in porazdelite po namaščenem pekaču.
- Pecite 40 minut na 180 stopinjah.
- V ponvi stopite maslo in mu dodajte med. Premešajte.
- Primešajte še paradižnikovo pasto in odstavite z ognja.
- V omako naribajte česen in dodajte poper. Premešajte.
- Pečene perutničke pomočite v pripravljeno omako in postrezite.
Video recept
Še nekaj odličnih receptov:
- Recept: Najboljši zrezki v omaki, kar jih boste kdaj jedli
- Recept: Tako naredite božansko mehka piščančja bedra
- Recept: Najboljši losos v omaki, kar ga boste kdaj jedli!
- Recept: Tako okusnih testenin še niste jedli, to preprosto morate poskusiti