Pri piščancu vedno najprej posežemo po piščančjih prsih, a to še ne pomeni, da drugi deli niso vrhunski. Če znate pravilno pripraviti perutničke, so lahko celo najboljši del piščanca. Obožujejo jih tudi otroci, saj se morajo pri jedi malo potruditi.

Sestavine

  • 1 kg piščančjih perutnic
  • 4-5 žlic sojine omake
  • 1/2 žličke črnega popra
  • 2 žlički kurkume
  • 1 žlička muškatnega oreščka
  • 50 g masla
  • 40-50 g medu
  • 50 g paradižnikove paste
  • 1/2 žličke črnega popra
  • 2 stroka česna
Recept: Tako pripravite vrhunske piščančje perutničke
Pecite jih v pečici. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Piščančja krila razdelite na dva dela (zgornji in spodnji del).
  • Dajte jih v skledo in prelijte s sojino omako.
  • Dodajte poper in kurkumo ter muškatni orešček.
  • Dobro premešajte in porazdelite po namaščenem pekaču.
  • Pecite 40 minut na 180 stopinjah.
  • V ponvi stopite maslo in mu dodajte med. Premešajte.
  • Primešajte še paradižnikovo pasto in odstavite z ognja.
  • V omako naribajte česen in dodajte poper. Premešajte.
  • Pečene perutničke pomočite v pripravljeno omako in postrezite.

Video recept

Še nekaj odličnih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako pogosto bi morali prati jeans hlače (kavbojke)?
Naslednji članek5 starodavnih zdravil za zdravljenje mačka