Vam je sekljanje čebule neprijetno opravilo, ker vas pečejo in sem vam solzijo oči. Niste edini. Krivec je encim sintaza, ki povzroči sproščanje sulfenične kisline, ta pa reagira z vodo v našem očesu, da nastane razredčena žveplena kislina, ki draži oči in spodbudi solzne žleze, da začnejo izločati solze. A imamo rešitev za vas!

Kaj narediti?

Pred sekljanjem čebulo za 15 minut postavite v zamrzovalnik. Priporočamo, da si nastavite alarm, da je ne pozabite predolgo, da ne bo preveč trda. Po 15 minutah jo vzemite iz zamrzovalnika in nasekljajte in oči se vam (skoraj) ne bi smele solziti.

Kako deluje?

Mraz naj bi preprečil sproščanje snovi, ki povzročajo solzenje oči.


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.