Vam je sekljanje čebule neprijetno opravilo, ker vas pečejo in sem vam solzijo oči? Niste edini. Krivec je encim sintaza, ki povzroči sproščanje sulfenične kisline, ta pa reagira z vodo v našem očesu, da nastane razredčena žveplena kislina, ki draži oči in spodbudi solzne žleze, da začnejo izločati solze. A imamo rešitev za vas!
Kaj narediti?
Pred sekljanjem čebulo za 15 minut postavite v zamrzovalnik. Priporočamo, da si nastavite alarm, da je ne pozabite predolgo, da ne bo preveč trda.
Po 15 minutah jo vzemite iz zamrzovalnika in nasekljajte. Oči se vam (skoraj) ne bi smele solziti.
Kako deluje?
Mraz naj bi preprečil sproščanje snovi, ki povzročajo solzenje oči.
PREBERITE TUDI: Kako odstranimo vonj po čebuli z deske
Zadnji prispevki
- Recept za cheesecake s pistacijo, ne boste ga pozabili
- Ti triki bodo podaljšali rok trajanja banan in preprečili, da bi porjavele
- Ideja za kosilo: Preprost recept za piščanca s curry-jem
- Optična iluzija: Tudi najpametnejši niso našli napake na tej slikovni uganki
- Recept za dietno skutno torto, ki ne vsebuje moke in sladkorja
- Neprijeten vonj čevljev bo izginil čez noč, dodati jim morate samo to stvar