Včasih najbolj navdušijo tiste sladice, ki ne zahtevajo veliko časa, tehtanja ali kompliciranja – le osnovne sestavine in nekaj minut truda. Tako je tudi s tem mehkim, sočnim kokosovim pecivom, ki združuje rahel čokoladni biskvit in bogat, kremast kokosov nadev. Idealno je za vsakdan, a je dovolj elegantno, da ga lahko postrežete tudi ob obisku.

Sestavine

Za nadev:

• 1 liter mleka
• 7 žlic zdroba
• 7 žlic sladkorja
• 2 zavitka vanilijevega sladkorja (20 g)
• 200 g kokosove moke

Za biskvit:

• 2 beljaka
• 2 rumenjaka
• 100 g sladkorja
• 200 g moke
• 1 zavitek vanilijevega sladkorja (10 g)
• 100 ml olja
• 1 paket pecilnega praška (10 g)
• 2 žlici kakava

Postopek

  1. V loncu segrejte 1 liter mleka.
  2. V skledi zmešajte zdrob, sladkor in vanilijev sladkor ter vse skupaj vmešajte v vroče mleko.
  3. Kuhajte približno 3 minute, dokler se nadev ne zgosti. Dodajte kokosovo moko, dobro premešajte in nadev pustite, da se ohladi.
  4. V ločeni skledi stepite beljaka s sladkorjem, dokler ne dobite trdnega snega.
  5. Dodajte rumenjaka in vanilijev sladkor, premešajte.
  6. Vmešajte olje, nato pa še moko, pecilni prašek in kakav. Zmes razdelite na dva dela.
  7. Prvi del zmesi vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite 5 minut pri 180 °C.
  8. Pekač vzemite iz pečice in po biskvitu razporedite kokosov nadev.
  9. Prekrijte ga z drugim delom biskvitne zmesi in pecite še 20 minut pri 180 °C.
  10. Ohlajen kolač posujte s kokosovo moko.

Video recept

Preprosto, hitro in neverjetno sočno kokosovo pecivo, ki navduši z minimalnim trudom in odlično kombinacijo okusov.

Kokosova salama – nostalgična sladica brez peke


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako oprati stare vzglavnike, da bodo znova puhasti in čisti
Naslednji članekTa trik za čiščenje fug je osvojil internet – deluje pa vsakokrat