Ti ljubki srčki iz listnatega testa so popolni za posebne priložnosti. Krhko, zlato zapečeno testo napolnimo s tremi okusnimi nadevi – špinača in ricotta, paradižnik in mocarela ter kremni sir s pršutom ali dimljenim lososom.

Sestavine

  • 2 listnata testa
  • 1 rumenjak
  • 80 g paradižnikove omake
  • 80 g mocarele, narezane na trakove ali kocke
  • 50 g rikote (približno ¼ skodelice)
  • 50 g kuhane špinače (približno ¼ skodelice)
  • 80 g kremnega sira
  • 50 g dimljenega lososa
  • 50 g Milano salame

Postopek

  1. Razvaljajte dve listnati testi.
  2. Z velikim srčastim modelčkom izrežite srca iz obeh listov testa.
  3. Nato z manjšim srčastim modelčkom izrežite sredine polovice izrezanih src, da dobite srčaste okvire.
  4. Celotna srca položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in robove premažite z razžvrkljanim rumenjakom.
  5. Na vsako celo srce položite srčast okvir in ga ponovno premažite z rumenjakom.
  6. Na ponvi na malo olja popražite 100 g zamrznjene špinače s ščepcem soli.
  7. Ko se ohladi, jo drobno sesekljajte in zmešajte z rikoto.
  8. Paradižnikovo omako začinite s ščepcem soli.
  9. Mocarelo narežite na majhne kocke ali trakove.
  10. Kremni sir razmažite po dnu srčkov.
  11. Salamo in lososa narežite na manjše kose ali jih izrežite s srčastim modelčkom za dekorativne oblike.
  12. Nekaj srčkov napolnite z mešanico špinače in rikote.
  13. Druge napolnite s paradižnikovo omako in dodajte mocarelo.
  14. V preostale srčke namažite kremni sir in dodajte koščke salame ali lososa.
  15. Pečico segrejte na 180°C.
  16. Pecite približno 20 minut, dokler testo ne postane zlato rjavo in hrustljavo.

Video recept

 

PREBERITE TUDI: Poglejte, kaj vam zvezde napovedujejo za valentinovo


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPostavljajte jasne meje v odnosu in pri tem upoštevajte te tri dejavnike
Naslednji članekNapake pri izberi barv lahko privedejo do neprijetnega videza v prostoru