Ti ljubki srčki iz listnatega testa so popolni za posebne priložnosti. Krhko, zlato zapečeno testo napolnimo s tremi okusnimi nadevi – špinača in ricotta, paradižnik in mocarela ter kremni sir s pršutom ali dimljenim lososom.
Sestavine
- 2 listnata testa
- 1 rumenjak
- 80 g paradižnikove omake
- 80 g mocarele, narezane na trakove ali kocke
- 50 g rikote (približno ¼ skodelice)
- 50 g kuhane špinače (približno ¼ skodelice)
- 80 g kremnega sira
- 50 g dimljenega lososa
- 50 g Milano salame
Postopek
- Razvaljajte dve listnati testi.
- Z velikim srčastim modelčkom izrežite srca iz obeh listov testa.
- Nato z manjšim srčastim modelčkom izrežite sredine polovice izrezanih src, da dobite srčaste okvire.
- Celotna srca položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in robove premažite z razžvrkljanim rumenjakom.
- Na vsako celo srce položite srčast okvir in ga ponovno premažite z rumenjakom.
- Na ponvi na malo olja popražite 100 g zamrznjene špinače s ščepcem soli.
- Ko se ohladi, jo drobno sesekljajte in zmešajte z rikoto.
- Paradižnikovo omako začinite s ščepcem soli.
- Mocarelo narežite na majhne kocke ali trakove.
- Kremni sir razmažite po dnu srčkov.
- Salamo in lososa narežite na manjše kose ali jih izrežite s srčastim modelčkom za dekorativne oblike.
- Nekaj srčkov napolnite z mešanico špinače in rikote.
- Druge napolnite s paradižnikovo omako in dodajte mocarelo.
- V preostale srčke namažite kremni sir in dodajte koščke salame ali lososa.
- Pečico segrejte na 180°C.
- Pecite približno 20 minut, dokler testo ne postane zlato rjavo in hrustljavo.
Video recept
PREBERITE TUDI: Poglejte, kaj vam zvezde napovedujejo za valentinovo
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira