Če ne želite pri pripravi kosila umazati preveč posode, potem je tale recept kot nalašč za vas. Kremna omaka s piščancem bo jedi dala odličen okus in navdušila vse, ki ji bodo poskusili.
Sestavine
Začimba za piščanca
- 750 g piščančjih stegen, brez kosti in kože
- 1/2 čajne žličke (0,5 g) posušene bazilike
- 1/2 čajne žličke (0,5 g) posušenega timijana
- 1 čajna žlička (2,5 g) čebule v prahu
- 1 čajna žlička (2,5 g) česna v prahu
- Začimbe po okusu
Omaka in testenine
- 1 žlica (14 g) – masla
- 2 žlički (10 ml) – oljčnega olja
- 1 rjava (rumena) čebula, narezana na kocke
- 5 strokov česna
- 1/4 skodelice (60 ml) – belo vino
- 200 g šampinjonov, narezani na tanke rezine
- 1 liter piščančje juhe
- 500 ml smetane za kuhanje
- 350 g peresnikov ali testenin po izbiri
- 40 g parmezana
- 5 g peteršilja, grobo sesekljan (neobvezno)
- 120 g mlade špinače (neobvezno)
- Začimbe po okusu
Postopek
- Piščančja stegna začinimo z baziliko, timijanom, čebulo v prahu, česnom prahu, soljo in poprom. Dobro premešamo, da se začimbe oprimejo mesa.
- Čebulo sesekljamo.
- Česen na drobno naribamo.
- Narežemo šampinjone in sesekljamo peteršilj.
- Lonec damo na ogenj in vanj damo olivno olje.
- Ko se olje malo segreje, popečemo piščančja stegna z obeh strani in jih odstranimo z lonca.
- V lonec sedaj damo maslo in na njem prepražimo čebulo. Proti koncu dodamo še česen in počakamo, da zadiši.
- Dolijemo vino in premešamo ter pustimo, da malo izhlapi.
- Sedaj dodamo še šampinjone in dobro premešamo ter prepažimo.
- Dolijemo piščančjo juho in smetano, dobro premešamo in solimo ter popramo.
- Počakamo, da omaka zavre in dodamo testenine.
- Pustimo, da se kuha tako dolgo, da so testenine kuhane.
- V tem času narežemo piščančja stegna.
- Vrnimo se k omaki. Ko so testenine kuhane, dodamo parmezan in peteršilj in dobro premešamo.
- Pred koncem dodamo še špinačo in jo dobro vmešamo in pustimo še nekaj minut.
- Na koncu dodamo še piščančja stegna in premešamo.
- Postrežemo z naribanim parmezanom.
[…] Recept: Slastne testenine, pripravljene v enem loncu (tole je odlična ideja za kosilo) […]