Če ne želite pri pripravi kosila umazati preveč posode, potem je tale recept kot nalašč za vas. Kremna omaka s piščancem bo jedi dala odličen okus in navdušila vse, ki ji bodo poskusili.

Sestavine

Začimba za piščanca

  • 750 g piščančjih stegen, brez kosti in kože
  • 1/2 čajne žličke (0,5 g)  posušene bazilike
  • 1/2 čajne žličke (0,5 g)  posušenega timijana
  • 1 čajna žlička (2,5 g) čebule v prahu
  • 1 čajna žlička (2,5 g) česna v prahu
  • Začimbe po okusu

Omaka in testenine

  • 1 žlica (14 g) – masla
  • 2 žlički (10 ml) – oljčnega olja
  • 1 rjava (rumena) čebula, narezana na kocke
  • 5 strokov česna
  • 1/4 skodelice (60 ml) – belo vino
  • 200 g šampinjonov, narezani na tanke rezine
  • 1 liter piščančje juhe
  • 500 ml smetane za kuhanje
  • 350 g peresnikov ali testenin po izbiri
  • 40 g parmezana
  • 5 g peteršilja, grobo sesekljan (neobvezno)
  • 120 g mlade špinače (neobvezno)
  • Začimbe po okusu

Postopek

  • Piščančja stegna začinimo z baziliko, timijanom, čebulo v prahu, česnom prahu, soljo in poprom. Dobro premešamo, da se začimbe oprimejo mesa.
  • Čebulo sesekljamo.
  • Česen na drobno naribamo.
  • Narežemo šampinjone in sesekljamo peteršilj.
  • Lonec damo na ogenj in vanj damo olivno olje.
  • Ko se olje malo segreje, popečemo piščančja stegna z obeh strani in jih odstranimo z lonca.
  • V lonec sedaj damo maslo in na njem prepražimo čebulo. Proti koncu dodamo še česen in počakamo, da zadiši.
  • Dolijemo vino in premešamo ter pustimo, da malo izhlapi.
  • Sedaj dodamo še šampinjone in dobro premešamo ter prepažimo.
  • Dolijemo piščančjo juho in smetano, dobro premešamo in solimo ter popramo.
  • Počakamo, da omaka zavre in dodamo testenine.
  • Pustimo, da se kuha tako dolgo, da so testenine kuhane.
  • V tem času narežemo piščančja stegna.
  • Vrnimo se k omaki. Ko so testenine kuhane, dodamo parmezan in peteršilj in dobro premešamo.
  • Pred koncem dodamo še špinačo in jo dobro vmešamo in pustimo še nekaj minut.
  • Na koncu dodamo še piščančja stegna in premešamo.
  • Postrežemo z naribanim parmezanom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČrne mačke res prinašajo nesrečo? Kaj dejansko pomenijo in kaj storiti, ko jih vidite
Naslednji članekOptična iluzija: ali lahko v 9 sekundah opazite skriti dežnik?


1 komentar

Comments are closed.