Potrebujete dobro idejo za kosilo? Pripravite sočnega piščanca v gobovi omaki. Okusen in hitro pripravljen. Zraven postrežete pire ali pjukance.

Sestavine

  • 500 gramov piščančjih prsi
  • sol, poper, sladka paprika, peteršilj
  • 40 gramov masla
  • 2 čebuli
  • česen
  • 150 gramov gob
  • 250 ml smetane za kuhanje

Postopek

  1. Piščančje prsi narežemo na kocke in začinimo s: soljo, poprom, papriko.
  2. V ponev dodamo malo olja, stopimo eno kocko masla. 2 čebuli, malo česna, 50 ml vode in vse skupaj pražimo 5 minut.
  3. Po 5 minutah dodamo 150 g narezanih šampinjonov in dušimo približno 10 minut, do željene barve šampinjonov
  4. Šampinjone odstranimo iz ponve v eno posodo in v isto ponev dodamo malo olja, dodamo piščanca in na piščanca malo masla.
  5. Piščanca cvremo do želene barve, približno 8 – 10 minut.
  6. Šampinjone vrnemo v ponev, vse dobro premešamo in dodamo 250 ml smetane za kuhanje, malo solimo in popramo, dodamo peteršilj in dušimo nekaj minut, da omaka malo povre

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj lahko naredite sami, da v domu izboljšate kakovost zraka?
Naslednji članek6 razlogov, zakaj nikoli ne bi smeli zavreči paketkov silikagela